Jouw biertje; gemaakt en geproduceerd door de zon

Bier is gemaakt van natuurlijke stoffen die zonlicht nodig hebben om te groeien. Daarna gaan deze stoffen het productieproces in, vanaf dan is er elektriciteit nodig om de stoffen om te zetten in een lekker biertje. De Heineken fabriek in ‘s-Hertogenbosch heeft dit nu anders aangepakt. Zij vonden dat het tijd was om hun elektriciteit anders op te gaan wekken. Dit door middel van zonne-energie. Zij doen dit omdat dit goed is voor het milieu en voor hun imago. Daarnaast zijn er nog veel meer argumenten om over te stappen op zonne-energie.

In de missie en visie van het bedrijf staat dat ze bewust bezig zijn met het verduurzamen van het productieproces. Dit zorgt uiteindelijk voor lagere kosten, aangezien zonnepanelen zich in een korte tijd terugverdienen en een lange levensduur hebben. Het gaat dus om een grote investering op het begin, die zich in ongeveer 8 jaar terug heeft verdiend. Heineken heeft ervoor gekozen om iets meer dan 3000 panelen op het dak van de fabriek te plaatsen. Dit is genoeg om het gehele productie proces van Wieckse Witte te voorzien van stroom. Dit is nog maar een deel van de fabriek, wanneer blijkt dat dit een strategische en rendabele zet is (de kans is groot), zullen ze de rest van de fabriek voorzien van zonnepanelen.

Naast bierbrouwer Heineken kiezen veel andere bedrijven om over te stappen op zonne-energie. Dit om bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Ook brouwer Gulpener heeft heel hun productieproces verduurzaamd. Zij hebben niet alleen zonnepanelen geplaatst maar gebruiken ook gerecycled glas en recyclebaar papier. Deze trend zal de komende decennia doorzetten, aangezien consumenten steeds meer vragen van bedrijven. Zij willen producten die duurzaam zijn geproduceerd en op een verantwoorde manier worden gerecycled.

(504)

The following two tabs change content below.