Wanneer leilinde snoeien?

1st maart, 2015 - Posted by Kwant - Reacties staat uit voor Wanneer leilinde snoeien?

Wanneer leilinde snoeien? Dat is een veelgestelde vraag en juist om die reden wijden wij dit artikel aan het snoeien van leilindes. Want zegt u eerlijk: u heeft uw leilindes toch ook gekocht om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten? Graag helpen wij u hierbij.


Leilinde snoeien wanneer?
Een leilinde vergt in ieder geval een jaarlijkse snoei. Wanneer u deze snoei overslaat, kan uw leilinde lelijk uitlopen en haar schoonheid verliezen. De beste periode voor deze snoei is ergens tussen december en februari. Naast deze jaarlijkse snoei kunt u uw leilindes nogmaals snoeien, wanneer de bomen naar uw mening toch nog teveel uitlopen. Aangezien de snoeitechnieken bij het snoeien van leilindes variƫren, geven wij u hier graag wat advies over.

Leilinde snoeien hoe?

Wanneer u aan de jaarlijkse snoei van een leilinde begint, dient u allereerst in het bezit te zijn van een scherpe snoeischaar; dit vergemakkelijkt de snoei. Met deze snoeischaar knipt u alle teugen tot op enkele millimeters van de hoofdtak af. Op deze manier blijft de verdikking zichtbaar. Let op: wanneer u een tweede snoei uitvoert, dient u de teugen niet opnieuw volledig terug te knippen, maar tot ongeveer op de helft. Zo blijven uw leilindes mooi; een geruststellende gedachte met de lente in het vooruitzicht!

(17871)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/10 (6 votes cast)
Wanneer leilinde snoeien?, 3.8 out of 10 based on 6 ratings

Tags: , , , , ,

Posted on: maart 1, 2015

Filed under: Tuin

No Comments

No Comments

Leave a reply