Dit zijn de vuurwerkregels voor komende jaarwisseling

vuurwerkregels

De regels in Nederland kennen de laatste tijd veel veranderingen. Dit geldt al helemaal op het gebied van vuurwerk. Ook dit jaar zijn er bepaalde vuurwerkregels waar je vanaf dient te weten. Want welk vuurwerk mag wel en welke vuurwerksoorten mogen niet? In deze blog vertellen we je hier graag meer over. Op deze manier weet jij zeker dat jij je ook dit jaar netjes aan alle vuurwerkregels zal gaan houden.

F1 en F2 vuurwerk mag gebruikt worden

In de eerste plaats mag F1 en F2 vuurwerk wel gebruikt worden. Dit zijn de kleinere soorten knal- en vuurpijlen, die vaak ook kindvriendelijk zijn. Het is echter wel belangrijk dat je F1 en F2 vuurwerk alleen in de handen laat van kinderen ouder dan 16. Ook is het verstandig om dit binnen je eigen omgeving te doen, zodat je meer controle hebt over wat er gebeurt. F3 vuurwerk is alleen toegestaan voor professioneel gebruik. Bij een vuurwerkwinkel in de buurt kun je zowel F1 als F2 vuurwerk kopen.

Geen corona maatregelen

Ten tweede is er geen specifieke corona maatregel voor het gebruik van vuurwerk. Waar voorgaande jaren helaas een vuurwerkverbod was, is dit jaar de verkoop van vuurwerk gewoon toegestaan. Ook kunnen er geen restricties worden opgelegd aan het gebruik hiervan. Daardoor is het nog steeds mogelijk om in je eigen straat of buurt heerlijk te gaan knallen.

In de meeste steden geen vuurwerkverbod

Verder is er in de meeste steden geen vuurwerkverbod. Wanneer je dus van plan bent om vuurwerk te gebruiken, is het goed op te letten of dit wel binnen jouw plaatselijke regels valt. Er zijn namelijk altijd plekken waar het gebruik van vuurwerk verboden is. Lees dus goed of in jouw gemeente of stad vuurwerk wel toegestaan is zodat je niet onverwachts een boete ontvangt,

Vuurwerk mag enkel de laatste drie dagen voor het nieuwe jaar verkocht worden

Tot slot mag het vuurwerk enkel de laatste drie dagen van het jaar verkocht worden. Het is daarom belangrijk dat je op tijd bent met jouw bestelling, want anders ben je helaas te laat. Gebruik het vuurwerk daarnaast ook met mate en blijf verantwoordelijk om eventuele ongelukken te voorkomen. Op deze manier kan je een veilig en plezierig nieuwjaar beleven. Al met al zijn dit de belangrijkste vuurwerkregels voor de komende jaarwisseling. Wees je ervan bewust dat je je hieraan dient te houden om verrassingen achteraf te voorkomen. Zo geniet je straks optimaal van het vuurwerk dat je hebt gehaald.

(68)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)