Leven als een dj

DJ

Voor velen klinkt het misschien als een droom om dj te worden. Voor een aantal is hun passie voor muziek ook hun baan geworden. Ze zijn dj geworden. De een is een dj op de radio, denk maar aan giel beelen en gerard ekdom. Echter, Afrojack en Hardwell zijn ook dj’s, alleen dan op een totaal ander niveau en in een ander genre. Zij zijn wereldartiesten die optreden in vele verschillende landen en komen op de grootste festivals. Het leven van een dj is in alle gevallen geen standaard leven. Het is vaak een tijdsintensieve baan, maar je bent wel bezig met je passie. Het leven van de verschillende dj’s verschilt echter enorm. Er is ook nog een derde groep dj’s die bekend staan als de drive in dj. Ook deze hebben een totaal andere levenstijl. Ze worden alle drie in het kort besproken.

Radio

Een dj op de radio is de hele dag bezig met muziek, maar dit geldt natuurlijk voor alle dj’s. Een echte dj heeft een enorme passie voor muziek. Hij leeft als het ware voor en van de muziek. Bovendien kan hij alle programma’s aan elkaar lullen, maar hij heeft vooral verstand van de zaken waarover hij praat. Hij is dus heel de dag zijn programma aan het voorbereiden. Dit programma duurt slechts een paar uur, maar die paar uur in een geluids studio worden wel beluisterd door een groot deel van de Nederlanders. Het leven van een radio dj draait dus werkelijk alleen maar om zijn baan, want er gaan erg veel uren in zitten. Toch hebben ze hier geen problemen mee, want ze zijn wel heel de dag bezig met hun grootste passie.

Discotheek

Het leven van een dj die draait in de discotheek en op grote festivals is anders dan dat van een radio dj. Natuurlijk is ook de deze type dj alleen maar bezig met muziek. Alleen is deze alleen maar bezig met zijn eigen muziek, en niet met dat van anderen. Vaak laten deze dj’s thuis in huis een studio bouwen door bedrijven zoals esmono, zodat ze optimaal kunnen werken aan hun muziek. Een goede kwaliteitsstudio is belangrijk voor grote artiesten. Deze horen elk detail van hun lied en willen natuurlijk dat alles perfect is. Het publiek moet er erg enthousiast van worden. En eens in de zoveel tijd kunnen ze hun kunstwerken laten horen op grote festivals of in de discotheek. Alles draait om de eigen muziek.

Drive in dj

Een drive in dj kan men zien als een mix van de radio dj en de festival dj. Een drive in dj is van alle markten thuis, net zoals de radio dj, maar voor een drive in dj is het belangrijk om grote groepen mensen te laten springen en meezingen zoals festival dj’s dat doen. Een drive in dj kun je namelijk inhuren voor je feesten zoals je huwelijk of het vieren van je 50e verjaardag. Een drive in dj past zijn muziek dus aan aan de groep waarvoor hij draait en hij weet dus van vele soorten muziek wat af. Hij stelt thuis dus zijn programma samen voor het feestje waarvoor hij draait en hij is up to date van vele verschillende genres in de muziekwereld. Ook de drive in dj is een echte muziekkenner.

Bron: https://www.cookie-productions.nl/

(120)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!