De 3 leukste Canvas documentaires

TV terugkijken

Het TV kanaal Canvas staat in België bekend om hun fantastische documentaires. Canvas is een van de weinig openbare omroepen waar kennis centraal staat. Dagelijks worden de mooiste en waanzinnigste documentaires uitgezonden op dit kanaal. Canvas maakt zelf documentaires, maar ook kopen ze zo nu en dan documentaires in. Op het gebied van het overbrengen van wetenschappelijke, natuurlijke en sportkennis loopt Canvas voorop. In dit artikel zullen de 3 beste en leukste Canvas documentaires aan bod komen. Welke documentaire is aan te raden?

#1: Inburgering Inch’ Allah

In de documentaire “Inburgering Inch’ Allah” volgen we verschillende immigranten/vluchtelingen uit Syrië, Marokko en Irak. In Vlaanderen zijn vluchtelingen verplicht om een integratiecursus te volgen met het oog op het kunnen wonen in België. De meeste vluchtelingen zijn net aangekomen in België en hebben de nodige bagage mee (zowel fysiek als geestelijk). Wij krijgen een goed beeld hoe het is om te vluchten voor geweld en een onderkomen proberen te vinden in het veilige West-Europa.

#2: Met Werner Herzog op Reis door de Virtuele Wereld

Met Werner Herzog op Reis door de Virtuele Wereld is een documentaire over de online wereld en wat het effect is van online media en social media op de “echte wereld”. Voor diegene die niet weten wie Werner Herzog is, Herzog is een Duitse filmregisseur, producten en acteur. In Duitsland heeft hij naam gemaakt als product van vele Duitse films. In de documentaire krijgen we een goed beeld over de hedendaagse gang van zaken qua online media, telefoon gebruik en social media. Als gepensioneerde, krijgen we een kijkje hoe 65+’ers tegen de wereld aankijken.

#3: Is er in Vlaanderen plaats voor wilde natuur?

Voor de natuurliefhebbers onder ons, krijgen we een kijkje in de keuken van het natuurleven in Vlaanderen. We volgen Ignace Schops, een natuurbeschermer en voorzitter van de partij Europarc. Er worden vragen gesteld aan Ignace Schops of de natuur nog wel een kans heeft in hedendaags Vlaanderen. Deze documentaire is zeker aan te raden voor diegene die interesse heeft in dieren, natuur en stedenbouw.

Zelf kijken?

Het is niet altijd mogelijk om Canvas programma’s direct te kunnen kijken. Gelukkig is daar TVgemist. Bij TVgemist kunt u op uw eigen tempo programma’s terugkijken. U kunt vanaf uw laptop of computer genieten van de meest recente series, documentaires en programma’s. Kijk waar je wilt, wanneer je wilt. Waar wacht u nog op?! Klik hier en kijk vandaag nog de leukste, ontroerendst en beste programma’s van Canvas!

(120)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)