Is de nieuwe smart key voor auto’s onderweg?

auto-sleutel.nl | Smart Key Transponder sleutel

Ondanks het feit dat de auto industrie een moeilijke tijd beleeft blijven ze innoveren. Zeker op het gebied van de autosleutel wordt er de afgelopen jaren flink nagedacht om hier meer en meer een gadget van te maken. Een echt hebbedingetje voor mannen dus. Kregen we in het verleden al te maken met de transponder en de smart key. Anno 2021 lijkt de auto industrie zich op te maken voor de volgende stap. De ‘next gen’ autosleutel.

LG heeft een speciale tak die zich richt op elektronische componenten, LG Innotek. De zijtak van moederbedrijf LG heeft een nieuwe module ontwikkeld waarmee een nieuw type autosleutel mogelijk zou moeten zijn. De module zou ervoor moeten zorgen dat de huidige smart key vervangen door een smartphone. Tevens is de module voorzien van nauwkeurige locatiedetectie en de nodige beveiligingsfuncties. 

Smartphone naast home device straks ook een car device?

De huidige autosleutel modules raakte de afgelopen jaren al menig keer in opspraak omdat ze kwetsbaar leken voor hacking. Ook de nauwkeurigheid op het gebied van locatiedetectie hield te wensen over. Door dit laatste gebrek kosten het menigeen de nodige moeite om hun auto terug te vinden of de autodeuren te sluiten of te openen. Dat moest beter heeft LG gedacht en zo startte het bedrijf met het ontwikkelen van een nieuwe module. Een module die het mogelijk maakt om de auto te starten of deuren te openen met een smartphone.

Foutbereik van smartphone module teruggebracht 

 

Door het foutbereik terug te brengen van 50 centimeter naar minder dan 10 centimeter wil LG ook de veiligheid van de slimme sleutel vergroten. Deze verbetering is mogelijk gemakt door een combinatie van nieuwe technologieën in te zetten, zoals de NFC-technologie, Ultrabreedband technologie in combinatie met een algoritme die het bedrijf zelf heeft ontwikkel kwam het tot deze nieuwe verbeterde resultaten.

De digitale autosleutel module in werking

De nieuwe module fungeert als communicatie component. Na installatie in de auto is het mogelijk om een draadloze datatransmissie op te zetten tussen de auto en de smartphone. Met de digitale module is het niet alleen mogelijk om de motor te starten of de de deuren te ontgrendelen. Het wordt dan ook mogelijk om via de smartphone het aantal gereden kilometers te lezen of het brandstofgebruik te bekijken. Maar hier blijft het niet bij volgens de fabrikant, ook personalisatie behoort straks tot de mogelijkheden. Zo is het straks mogelijk 

om een auto makkelijk met anderen personen te delen. Niet alleen al in de eerste plaats omdat de locatie van de auto straks makkelijk bekeken kan worden door middel van de smartphone. Persoonlijke voorkeuren zoals het afstellen van de spiegels of autostoelen kunnen straks in de app op de smartphone worden opgeslagen. Wanneer de bestuurder de gedeelde auto wil gebruiken zal deze via de smartphone dus helemaal customized kunnen worden waardoor het voertuig direct klaar is voor gebruik. Het moet de smarthome module worden onder de voertuigen. Dat belooft wat voor de toekomst.

Bron: hardware.info

(30)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)