De 10 populairste jongensnamen in het eerste kwartaal van 2016

Kind

April is altijd de maand waarin de cijfers van de babynamen bekend worden gemaakt. Ten opzichte van het laatste kwartaal in 2015 hebben er veel veranderingen plaatsgevonden. In deze blog lees je wat die tien meest voorkomende namen zijn in Nederland in het eerste kwartaal van 2016 en wat meer informatie over de namen. Wij danken Kraamzorgrandstad voor de informatie die zij aan ons beschikbaar hebben gesteld om dit artikel mogelijk te maken.

Nummer 1: Sem
In Nederland droegen de meeste jongens die geboren zijn de naam Sem. De naam Sem is in Nederland ontstaan en betekent vermaard.

Nummer 2: Max
Op de tweede plaats ook een korte en krachtige naam: Max. Het is een naam afkomstig uit Engeland en de betekenis van deze naam is beste. Max wordt voornamelijk gebruikt in West-Europa.

Nummer 3: Noah
De derde plek wordt op dit moment ingenomen door de Hebreeuwse naam Noah. De naam Noah wordt zowel aan jongens als aan meisjes gegeven. De naam staat voor Rust.

Nummer 4: Milan
Milan staat op de vierde plek betreft de meest voorkomende jongensnamen in Nederland. Milan is een Slavische naam en wordt veel gebruik in Oost-Europese landen als Rusland en Tsjechië. De naam Milan betekent genadig.

Nummer 5: Daan
Vorig jaar in 2015 was Daan de meest voorkomende jongensnaam in Nederland. In het eerste kwartaal bezet deze naam de vijfde plaats. De naam Daan wordt af en toe ook aan een meisje gegeven. De betekenis van deze naam is mijn rechter is god.

Nummer 6: Liam
Liam is een Ierse naam en betekent zekere beschermer. Deze naam kwam vroeger alleen voor in Ierland maar wordt tegenwoordig ook vaak in andere landen gebruikt, waaronder Nederland. Liam bezet daarom ook de zesde plaats.

Nummer 7: Finn
Finn is nieuwe jongensnaam die voor het eerst gemeld is in 2012. In korte tijd heeft deze naam een enorme populairiteit verworven en staat in 2016 op de zevende plek.

Nummer 8: Luuk
Luuk is een Nederlandse verbastering van de naam Luc (uit Frankrijk) of Luke (uit Engelstalige landen). De naam is afgeleid van Lucas en betekend eigenlijk ‘afkomstig uit Lucanië’.

Nummer 9: Lucas
Lucas is echte Latijnse naam en is afgeleid van het woord lux wat licht betekent. Lucas staat op een negende plek in dit lijstje.

Nummer 10: Mees
Op de laatste plek in dit lijstje staat de Nederlandse naam Mees. Mees betekend ‘Zoon van Tolmai’

Bron: https://www.smartlounge.be/

(351)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)