De plaswekker methode

Foto met baby

Iedereen die kinderen heeft, is bekend met het moment dat je de plaswekker uit de kast haalt. We proberen op veel verschillende manieren onze kleintjes te leren hoe ze zelfstandig naar het toilet moeten gaan. Veel ouderen passen bijvoorbeeld een sticker- en beloningsmethode toe om kinderen bewust te maken dat ze het toilet prima zelfstandig kunnen gebruiken. Maar toch gaat het vaak mis. Helaas is het aanbod van middelen tegen bedplassen nog erg mager. De aangeboden producten zijn saai of veel te medisch ingesteld. Maar het kan ook anders, bijvoorbeeld met de plaswekkermethode. Samen met de plaswekker motiveren we onze kinderen om zelf naar de wc te gaan.

Ken jij de plaswekkermethode al?

Het is een zeer effectieve manier om bedplassen aan te pakken. De plaswekkermethode werkt als volgt: je trekt één van onze speciale Dryly® boxershorts aan bij je kinderen. Het ondergoed is verbonden met een kleine zender die aan de hand van onze app en Wizzu (Dryly® pandaknuffel) je laat weten wanneer je kleintje naar het toilet moet. De panda maakt vervolgens een geluid, waardoor je kind weet dat het tijd is om naar het toilet te gaan. Ook ouders krijgen dit te zien, namelijk via de app op je smartphone. Zo leert je kind op een leuke manier om de baas te worden over zijn of haar blaas.

Motivatie

Bij de plaswekkermethode is de motivatie van niet alleen de kinderen, maar ook van de ouders cruciaal. Daarom kun jij, als ouder, gemakkelijk het gedrag van jouw kind volgen via de app. Doet je kind het goed, dan bestaat er ook de optie om ze te belonen met punten in de app. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld leuke accessoires uitzoeken voor Wizzu, de pandaknuffel.

Het Dryly ritueel

De app helpt je het Dryly ritueel te volgen. Het is erg simpel. Het enige dat je hoeft te doen is de instructies te volgen op de app. Dit geeft je direct al een goede start voor de komende nachten. Als de pandaknuffel ’s nachts geluid maakt, dan is het belangrijk om te wachten tot je kind zelf het geluid van de panda uitzet en naar de wc gaat. Geef ze vooral een complimentje als dit goed gaat! Zo blijft je kind gemotiveerd en kun jij met een gerust hart terug naar bed gaan. Duurt het langer dan drie minuten voordat je kind het geluid uitzet? Dan kun je hem of haar rustig wakker maken om naar het toilet te laten gaan. Geef deze keer geen compliment, want het is de bedoeling dat je kind zelf wakker wordt van het geluid van Wizzu.

Samen op weg naar de wc

Dankzij de Dryly plaswekkermethode kunnen we samen bedplassen bij onze kinderen verminderen en helpen we hen zelfstandig naar de wc te gaan!

(58)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)