Het verschil tussen een houten en kunststofspeelhuisjes

Foto met baby

Het grootste verschil tussen de houten en kunststof speelhuisjes is het materiaal waar het huisje van is gemaakt. Hout is heel stevig en duurzaam en met een beetje goed onderhoud gaat deze jaren mee. Eventueel kun je het houten speelhuisje ook een leuke kleur geven door het huisje te schilderen. Een kunststof speelhuisje is gemakkelijk verplaatsbaar kan je eventueel ook in huis plaatsen en heel gemakkelijk reinigen met een spons en een sopje. Je hebt er weinig onderhoud aan.

Kleuren, vormen en weersomstandigheden

Kunststof speelhuisjes zijn in allerlei leuke vrolijke kleuren en vormen verkrijgbaar. Een kunststof speelhuisje gaat waarschijnlijk iets minder lang mee dan een houten speelhuisje. Een houten speelhuisje heeft iets minder last van bepaalde weersomstandigheden. Een kunststof huisje kan na een behoorlijk lange tijd een beetje gaan verkleuren door het zonlicht , dit is iets waar je verder niets aan kunt doen. Mocht het hout van een houten speelhuisje het wat gaan verweren en je vind dit niet zo mooi dan kun je er altijd nog voor kiezen om het huisje te gaan schilderen in bijvoorbeeld de lievelingskleur van uw zoon of dochter.

Heel veel speelplezier

Natuurlijk zijn er een paar verschillen zo heeft het hout of het kunststof hun eigen specifieke eigenschappen. In een ding verschillen ze niet en dat is het speelplezier dat kinderen hebben van een speelhuisje. Weet je niet goed of je nu een houten of kunststof speelhuisje moet nemen. Dan is het goed om de verschillen tussen hout en kunststof eens op een rijtje te zetten. Wil je het speelhuisje buiten en binnen kunnen gebruiken dan ben je beter af met een lichtgewicht kunststof huisje. Wil je een speelhuisje waar je kinderen meer dan vier jaar mee kunnen blijven spelen dan is het misschien beter om een houten speelhuisje aan te schaffen. Natuurlijk is de keuze voor al afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Bron: https://www.welovedeco.nl/speelgoed/

(126)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!