Thuisstudie biedt doorgroeimogelijkheden

Thuiswerken

Margaret (42): ‘Zonder deze kans deed ik waarschijnlijk nog hetzelfde als 15 geleden’

Margaret is 42 jaar en moeder van twee dochters. Twee jaar geleden wilde ze iets anders in haar carrière. Op dat moment werkte ze ruim tien jaar als directiesecretaresse. Geliefd bij haar collega’s. Ze deed haar werk goed. Toch vond ze het tijd voor een nieuwe stap. Een frisse wind door haar leven. Ze wist alleen niet zo goed hoe. Als werkende moeder van twee opgroeiende kinderen was haar tijd spaarzaam. Een thuisstudie projectmanagement was de sleutel. Nu heeft ze inmiddels net een baan als projectleider.

Thuis studeren biedt steeds vaker oplossingen zoals bij Margaret. Het is een uitstekende manier om toch verder te ontwikkelen terwijl het dagelijkse leven gewoon kan blijven doorgaan. De afgelopen jaren zijn thuisstudies tijdens de economische crisis steeds populairder geworden. Begrijpelijk. Een thuisstudie vormt de ultieme manier om te werken aan doorgroeimogelijkheden en toch naar je baas te gaan om geld te verdienen.

Zelf tijd indelen

Margaret vond met haar studie wat ze wilde. ‘Doordat ik over voldoende discipline beschikte en zelf mijn tijd kon indelen kon ik gewoon voor mijn gezin blijven zorgen. Hoe leuk ik mijn werk ook vond, zonder deze kans deed ik waarschijnlijk nu nog het zelfde als vijftien jaar geleden. Nu ben ik mijn droom achterna gegaan, namelijk het werken als projectleider, en heb ik thuis alles op de rails weten te houden.’

De afgelopen jaren is bovendien de leeromgeving voor thuisstudies sterk verbeterd. Door steeds toenemende digitale mogelijkheden kan er snel worden geschakeld tussen coaches en andere leerlingen. ‘Het was daarom net alsof ik een klas zat’, vertelt Margaret. ‘Ik dacht dit juist te missen met een thuisstudie. Klankborden, sparren, antwoorden op vragen, extra uitleg: het was er allemaal gewoon bij. Dit is een van redenen waarom ik in één keer ben geslaagd voor mijn diploma.’

Financieel

Wie voor een thuisstudie kiest heeft niet alleen het financiële voordeel om door te kunnen blijven werken en geld te verdienen. Daarnaast zijn thuisstudies vaak ook iets goedkoper. Simpelweg heeft dit te maken met het feit dat er geen duur leslokaal gehuurd hoeft te worden en de efficiënte manier van coaching minder geld kost. Wie een opleiding volgt kan soms ook in aanmerking komen voor belastingteruggave bij scholing. Om goed te weten wat hiervoor de mogelijkheden en voorwaarden zijn kan het beste contact worden opgenomen met de belastingdienst.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door opleidingsinstituut Train2Work in Den Haag.

(62)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)