Tips om voor je auto praktijkexamen te slagen

Auto praktijkexamen

De zomer is de meest de meest drukke maand bij het CBR. Veel mensen vinden het dan het ideale moment om nog even voordat ze op vakantie gaan een autorijbewijs te scoren. Vanwege de haast die ze er achter zetten, gaan veel mensen voor een spoedcursus, die op zich zelf niet veel onderdoen voor gespreid lessen volgen. Het is alleen wel veel leren in een vrij korte tijdsbestek. Als het moment eenmaal daar is en je mag examen gaan doen, dan beginnen de zenuwen er toch wel in te kruipen. Gelukkig hebben wij wat tips hier voor je om ervoor te zorgen dat je (hopelijk) je rijbewijs binnen weet te slepen.

Wees helemaal zen

Je bent al zover gekomen dat je examen mag doen. Je hoeft in feite alleen maar te doen wat je in de lessen doet, je hebt al aan je instructeur en jezelf bewezen dat je het kan. Je hoeft in feite dus nergens tegenop te zien, het is eigenlijk alleen een formaliteit. Probeer ook met deze mindset je examen te beginnen. Wees uitgerust, ontspan de dag ervoor, kijk een leuke film. Nou zeg ik niet dat je tot laat in de nacht moet uitgan, want je weet denk ik zelf ook wel dat dit niet bevorderlijk zal zijn voor je rijvaardigheden.

Kijk vaak in je voorruitspiegel&lt

Er wordt veel waarde aan gehecht dat je kijkt naar je voorruit spiegel, je examinator zal zelf willen zien dat je dit actief doet. Wat ik ooit heb gehoord van een vriend, is dat je je spiegel zo moet verstellen, dat je met je hoofd een stukje omhoog moet om goed te kunnen zien. Je moet hem net goed genoeg verstellen dat het ook niet gevaarlijk is. Op deze manier zal je examinator zien dat jij actief in je spiegel kijkt en kan hij achteraf niet zeggen dat hij dat niet heeft gezien.

Je gaat niet perfect rijden

Het gebeurd zelden dat iemand een perfecte rit uitvoert. Op een gegeven moment,vroeg of laat, ga je een fout maken. Dat is helemaal niet erg. Zolang je maar niet in de fout blijft hangen. Als dat gebeurd dan ga je overbodig stressen en dat zal al helemaal niet goed zijn tijdens je examen dus. Dus onthoudt goed: Keep your head calm.

Let op de borden

Deze tip moet je goed in je hoofd prenten. Let goed op de borden. Als je verbodsborden over het hoofd ziet en je examinator moet een noodingreep maken, dan is het 90% van de tijd game over.

Wees niet bang voor de examinator

De examinators zijn ook maar mensen, ze willen het liefst ook zien dat jullie slagen. Vaak willen ze zelfs een gezellig praatje maken om voor ontspanning te zorgen. Uiteraard kan het voorkomen dat de examinator een slechte dag heeft, een ochtendhumeur of wat dan ook. Zodra je merkt dat deze examinator vandaag niet de meest geweldige bui heeft, focus je dan gewoon op je eigen zaken, ze zullen nooit bewust proberen je van het veld te slaan.

De meest gemaakte fouten

Hier krijg je nog een kleine overzicht van de meest gemaakte fouten, het is altijd handig om die even in je achterhoofd te hebben. Let goed op je snelheid, vooral in de 30 km/uur zones is het gevaarlijk om eroverheen te gaan, in verband met de drempels. Zorg er ook altijd voor dat je vlot meegaat met het verkeer. Dat zal weleens betekenen dat je andere voertuigen moet inhalen, maar ik ga ervan uit dat je dat wel geleerd hebt tijdens je lessen.Als laatste wil ik meegeven dat je bij de bijzondere verrichtingen niet alleen aandacht aan je auto moet besteden, maar ook aan het verkeer. Hou het verkeer goed in de gaten, want bij de bijzondere verrichtingen letten ze voor 90% op hoe jij het verkeer in de gaten houdt. Ik hoop dat je veel hebt opgestoken van deze tips, Voor iedereen die binnenkort examen moet doen: Veel succes, je kan het!

(104)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)