Beveiligingscamera’s en privacywet

Beveiligingscamera

Ontwikkelingen in de technologie gaan maar door. Televisies worden groter maar ook lichter en dunner, computers worden ook steeds geavanceerder en zo kunnen we nog wel even door gaan. Maar hier gaan we door op de camera. Er zijn verscheidene soorten camera’s zoals de fotocamera, videocamera, webcam, spion camera en natuurlijk de beveiligingscamera.

Als je een dag gaat winkelen zie je er vast een paar hangen binnen in de winkel misschien of net erbuiten. Of kijk eens op het station dan vind je er vast ook wel één en waar je ze zeker tegen komt is bij banken. Het zijn camera’s die jou goed in de gaten houden om ervoor te zorgen dat als jij iets doet wat niet mag gelijk te straffen.

De bewakingscamera of te wel de beveiligingscamera is een camera waar een hoop regels aan vast zit. Daarnaast zijn er ook allerlei categorieën gemaakt per gebruiker van de bewakingscamera. Het zit namelijk zo dat per groep er net iets andere regels gelden, omdat dat te maken heeft met autoriteit en het gebruik van de camera. Zo zal de overheid wel op openbare plekken een camera mogen hangen maar een normale burger zou dat niet mogen. Natuurlijk gelden er bij de overheid ook regels en zij mogen ook niet zomaar ergens een camera hangen. Er moeten goede onderzoeken en argumenten zijn om te bewijzen dat daar een camera te mogen hangen.

Privacywet en bescherming persoonsgegevens

Ook zijn er overeenkomsten tussen de regels van de overheid en de normale burger. Zo moet de overheid ook een waarschuwingsbordje ophangen dat er een camera aanwezig is. Dit heeft namelijk te maken met de privacywetten die er in dit land gelden. Iedereen moet zich daaraan houden ook de overheid.

Zoals je kunt lezen zijn er naast verschillende soorten camera’s bij de beveiligingscamera’s een hoop verschillende regels en onderscheidingen die er worden gemaakt en waar jij je aan moet houden.

(65)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)