Drones steeds populairder?

Drone

Drones zijn inmiddels niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Eerst werden ze vooral gebruikt voor recreatief gebruik en waren het een soort grappige gadgets. Maar naarmate de techniek omrent drones steeds beter werd, er kon bijvoorbeeld steeds langer en hoger mee worden gevlogen, kwamen er ook allerlei zakelijke toepassingen. Zeker toen drones ook bemand werden met een camera en er dus foto’s en/of video’s vanuit de lucht konden worden gemaakt, begonnen steeds meer bedrijven interesse te tonen in drones. Zo kunnen drones bijvoorbeeld heel goed worden ingezet voor inspecties vanuit de lucht en voor luchtfotografie om bijvoorbeeld een huis te promoten dat in de verkoop is gezet. Maar drones kunnen ook worden ingezet om bijvoorbeeld bedrijfsterreinen te beveiligen door opnames te maken. Een drone met camera kan namelijk overal komen en het terrein verkennen. Mochten er dan bijvoorbeeld individuen worden gesignaleerd die op dat moment niet daar horen te zijn, dan kan de drone een signaal doorgeven aan bijvoorbeeld de meldkamer van de politie of de surveillancedienst. Die kunnen dan vervolgens op de melding afgaan en controleren wat er aan de hand is aldaar. En zo zijn er natuurlijk talloze toepassingen te bedenken waarbij drones kunnen worden ingezet. Naast recreatief en zakelijk gebruik worden drones zelfs in gezet om vijanden te beschieten in oorlogsgebied. Uiteraard zijn omtrent het gebruik van drones op deze manier veel discussies op gang gekomen, maar het laat alleen maar zien dat drones op veel terreinen zijn in te zetten.

Drone awards

De website drones.nl organiseert bijvoorbeeld echte drone wedstrijden met verschillende categorieën. Een van die categorieën is luchtfotografie, wel te verstaan het maken van video’s en luchtfoto’s door drones. Bij de genomineerden van dit jaar zitten echt prachtige dronevideos die de moeite waard zijn om eens te bekijken. Het zijn echt verbazingwekkend mooie video’s die zo gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld een natuurdocumentaire.

Wetgeving omtrent drones

Nu is het zo dat je niet overal maar mag vliegen met een drone, er zijn veel regels en voorwaarden aan verbonden. Er werd ook een onderscheid gemaakt tussen recreatieve drones en drones voor zakelijk gebruik, ieder met elk weer hun regels en voorwaarden. Mocht je een drone willen aanschaffen en ermee willen gaan vliegen, dan is het aan te raden de wetgeving omtrent het gebruik van drones goed na te lezen. Dan weet je precies waar je aan toe bent en loop je niet het risico dat je onverwachte, hoge boete krijgt.

(75)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)