Maak je huis af met slimme verlichting

Smartlampen

De trend van de laatste jaren is het slimmer maken van ons huishouden. Dit doen we op verschillende manieren. De meest gebruikte is het toepassen van slimme verlichting. Met slimme verlichting hoef je namelijk niet meer naar de wandschakelaar te lopen om je lampen te dimmen of te schakelen. Dit doe je eenvoudig met een app op je smartphone. 

De voordelen van slimme verlichting

Het grootste voordeel van slimme verlichting is het kunnen bedienen op een slimme manier. Dit kan bijvoorbeeld met een app op je smartphone of tablet. Ook kun je ervoor kiezen om je verlichting te koppelen aan een smarthome assistant, zoals Google home. Dan is het zelfs mogelijk om je lampen met je stem te bedienen. Naast de bediening is het automatiseren van je verlichting ook een groot voordeel. Door het installeren van draadloze bewegingssensoren kun je alle geselecteerde lampen schakelen zonder dat je ook maar een knop hoeft aan te raken. 

Hier moet je op letten bij het kopen van slimme lampen

Als je wilt beginnen met slimme verlichting is het verstandig om te bepalen welke basis je wilt gebruiken. Niet alle fabrikanten werken namelijk met elkaar samen. Een veel gekozen smart verlichtingssysteem is Philips hue. Hue beschikt namelijk over een uitgebreid assortiment aan armaturen en lichtbronnen en is eenvoudig te installeren. Ook beschikt het over meerdere type lampen en kun je kiezen uit white, white ambiance en kleurlampen. Meer informatie over Philips hue kun je hier vinden: https://www.smartlampen.nl/philips-hue/ 

Ook decoratieve lampen verkrijgbaar

Alle smart lampen zijn gemaakt met LED technologie en dus erg duurzaam. Dit schrikt ook veel mensen af, aangezien LED vroeger erg koud en kil aanvoelde. Dit is tegenwoordig niet meer het geval. Er zijn zelfs decoratieve LED lampen beschikbaar die je op een slimme manier kunt bedienen. Zo zijn er slimme gloeidraad lampen verkrijgbaar die je als decoratie verlichting kunt gebruiken. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een fitting waar de lamp op aangesloten kan worden. 

Op zoek naar 12v of 24v verlichting?

Wanneer je op zoek bent naar 12v of 24v verlichting, verwijzen we je graag naar de website van NuLED.nl.

(51)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)