Verschillende soorten led verlichting

Witte hanglampen

In onze moderne tijd heeft de traditionele gloeilamp plaats gemaakt voor led verlichting. Led is veel zuiniger, gaat langer mee en is minder belastend voor het milieu. Tegenwoordig wordt Led ingezet op veel terreinen, bijvoorbeeld in de lamp in onze huiskamer, in buitenlampen, straatverlichting en nog veel meer.

Led lampen voor in huis

Voor onze verlichting in huis kunnen we nu gebruik maken van led verlichting in plaats van gloeilampen. Er zijn momenteel led lampen te verkrijgen voor kleine, normale en grote fittingen. Maar ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen. Zo is er de led lamp met de vorm van de traditionele gloeilamp, dus het bekende peertje. Maar ook langwerpige, wat smallere lampen voor in een plafoniere bijvoorbeeld. Ook zijn er led lampen dei in verschillende kleuren kunnen branden die met een afstandsbediening te bedienen zijn. Erg grappig natuurlijk, want je met een druk op de knop zorgen voor verschillende kleuren en zo in een handomdraai een hele andere sfeer in de woonkamer oproepen.

Led Tl verlichting

Maar er zijn ook speciale Led Tl lampen te koop, bijvoorbeeld voor boven het aanrecht in de keuken of in de werkkamer of garage. Het voordeel van Tl-verlichting is dat het veel licht produceert, dus uitermate geschikt in een omgeving waar veel zicht heel belangrijk is. Het voordeel van Tl-led lampen is, dat ze dezelfde afmetingen hebben als de gewone Tl-lamp zodat u niet de armatuur waar de lamp in zit hoeft te vervangen als u de traditionele Tl-lamp vervangt door Led Tl.

Ledstrips

Ledstrips zijn eigenlijk flexibele strips met heel veel kleine led lampjes achter elkaar. Dat zorgt voor een mooi effect en is bijvoorbeeld goed te gebruiken als u een feestje heeft of als kerstversiering. Er zijn ledstrips met leds van dezelfde kleur, maar u kunt ook ledstrips kopen met heel veel verschillende kleuren led lampjes achter elkaar. Smaken verschillen natuurlijk wat dat betreft.

Led bouwlampen

Maar tegenwoordig zijn er ook bouwlampen verkrijgbaar met led verlichting erin. Dat kan een aanzienlijke besparing opleveren omdat in de bouw vaak langdurig gewerkt wordt met bouwlampen, bijvoorbeeld in de winter als het lang donker blijft en ook snel weer donker wordt. Dan kost de traditionele bouwlamp veel energie omdat er behoorlijk wat licht moet worden geproduceerd.
Zo wordt Led op veel terreinen ingezet, maar het belangrijkste is toch wel de energiebesparing die led verlichting op kan leveren.

(115)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)