Mooie tradities met kerst

Kerstpakket

Een van de meest belangrijke feestdagen in de hele wereld zijn toch wel de kerstdagen. Het kerstfeest wordt over heel de wereld gevierd, het is een tijd van bezinning en het bijleggen van ruzie sen conflicten. Tijdens de kerstdagen vieren families over heel de wereld kerstavond met elkaar, er worden in veel gevallen op eerste of tweede kerstdag cadeaus uitgewisseld en heerlijk samen gegeten. Er worden dan ook altijd veel kerstinkopen gedaan rond kerst. Omdat de kersttijd altijd rond de donkere dagen in December vallen, is het niet een al te grote opgave om tijdens die dagen sfeer aan te brengen en het gezellig te maken. Het wordt namelijk vroeg donker zodat erbinnen in huis een warme sfeer kan worden gecreëerd met licht en/of de open haard. Bij kerst horen een aantal vaste tradities die ieder jaar weer terugkeren, een aantal daarvan zullen we hieronder bespreken.

Kerstboom

Een van de allerbekendste en belangrijkste tradities rond kerst is toch wel het kopen, neerzetten en optuigen van de kerstboom. Vroeger was de keuze veel beperkter dan nu, het aanbod van kerstballen was veel beperkter, sneeuw uit een spuitbus, engelenhaar, een piek en lampjes. In die zin zagen de kerstbomen er hetzelfde uit bij alle gezinnen, tegenwoordig is dat wel anders. Tegenwoordig bestaan er ook kunstkerstbomen, kleine bomen, grote bomen en is een ruime keuze aan kerstverlichting en kerstversiering. Voor de kerstverlichting wordt er in deze tijd vooral Led licht gebruikt en niet alleen in de kerstboom. Hele huizen worden tegenwoordig aan de buitenkant versierd met Ledverlichting om zo ook de buurt wat op te vrolijken.

Kerstpakketten

Het is ook al jaren een traditie dat er rond de kerst door bedrijven aan hun personeel en zakenrelaties kerstpakketten worden gegeven. Het personeel kijkt er nieuwsgierig naar uit, het is een blijk van waardering om zo aan het eind van het jaar een mooi kerstpakket te geven aan het personeel of zakenrelaties. Ook op dat gebeid is veel veranderd. Waar vroeger vooral de traditionele kerstpakketten werden geleverd, zie je tegenwoordig een grote verscheidenheid aan kerstpakketten, in veel gevallen gerelateerd aan een bepaal thema.

Kerstmis

Wat ook echt een traditie is, althans in ieder in Nederland, is het bezoeken van de kerstmis op kerstavond. Heel veel mensen die gelovig zijn gaan dan met het gezin naar de speciale kerstmis om zo ook in de sfeer van kerstmis te komen. Er zijn zelfs mensen die het hele jaar door niet naar de kerk gaan, behalve met kerstavond, niet in de laatste plaats omdat dan de sfeer ook zo goed is. Iedereen is toch wat verdraagzamer en liefdevoller rond de kerstdagen.

(57)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)