Qtum, hoe en wat

Blockchain

Sinds de introductie van de bitcoin zijn er continue andere cryptocurrencies ontwikkeld die met nieuwe innovatieve ideeën. Zo is ook de Qtum tot stand gekomen. Qtum is de eerste tool voor het bouwen van gedecentraliseerde applicaties die door iedereen in de wereld gebruikt kunnen worden.

De kern van het project Qtum is het ontwerpen en gebruiken van slimme contracten bedoeld om bedrijfsactiviteiten en institutionele operaties te vereenvoudigen. Qtum is gebouwd op een bitcoin fork. Maar het project zelf heeft een eigen hybride blockchain die minder energie verbruikt dan de blockchain achter de bitcoin. Dit komt omdat Qtum niet gemined kan worden maar er gebruik gemaakt wordt van een PoS model. Dit komt in de volgende paragraaf aan bod.

PoS (Proof of Stake)

Een groot verschil tussen Qtum en bitcoin is het PoS model van Qtum ten opzichte van het PoW model van bitcoin. Hier is ook het verschil in energieverbruik terug te vinden.

Pow model van bitcoin

Het PoW (Proof of Work) model van bitcoin houdt in dat je beloond wordt doordat je ‘werkt’. Denk hierbij aan het zogeheten minen van bitcoins, indien je bitcoins mijnt wordt je beloond in de vorm van bitcoins. Het minen van de bitcoins kost tegenwoordig enorm veel energie doordat er steeds minder beschikbaar zijn en de wiskundige formules die opgelost moeten worden steeds moeilijker worden. Hierdoor kost het minen van bitcoin veel energie.

PoS model van Qtum

Het PoS (Proos of Stake) model van Qtum houdt in dat houders van de Qtum tokens beloond worden voor hun bezittingen. Dit wordt gedaan doordat de Qtum tokens vast gezet kunnen worden door de bezitter. Op basis van de tijd dat de Qtum tokens vast gezet worden in de wallet kan er rente ontvangen worden in de vorm van Qtum tokens. Hierdoor kunnen Qtum token houders haar aandeel tokens laten groeien.

Qtum wallet

Om deel te kunnen nemen aan de PoS van Qtum moet de wallet van Qtum gedownload worden. Via deze wallet is het dan mogelijk om je Qtum tokens vast te zetten waardoor je extra Qtum tokens krijgt als rente.

Qtum kopen kan dus een mooie investering zijn, mede doordat je ook extra Qtum tokens krijgt wanneer je deze in de wallet van Qtum vast zet. Hierdoor groeit je aandeel en kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk een leuk rendement krijgt op je investering. Het is wel van belang dat de wallet op een beveiligde computer staat zodat ze veilig staan en niet bereikbaar zijn door onbevoegde personen.

(111)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)