In 2019 stijgen Nederlandse huizenprijzen “maar”met 6%

Hypotheek afsluiten

De huizenprijzen rijzen de pan uit in steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Het gevolg hiervan is dat steeds minder mensen op zoek gaan naar een nieuw huis. Simpelweg, omdat het onbetaalbaar is geworden. Met name voor starters. Een jaar geleden stegen de huizenprijzen met gemiddeld 9%, maar in 2019 zal dit “slechts” 6% zijn. De verwachting is dat het in 2020 verder afvlakt tot 4%.

15% minder woningen verkocht

Met name in de Randstad wordt er aanzienlijk minder verkocht. In de steden Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is er tot bij 15% minder verkocht.

Grotere marge op hypotheken

De afgelopen jaren was er op het gebied van hypotheekaanvragen erg veel concurrentie, dat leidde tot een dalende marge op hypotheken. Ook deze marge trekt langzaam een beetje bij. Maar ondanks die hogere marge van geldschieters. is de hypotheekrente nog steeds historisch laag.

Start met een eerlijk hypotheekadvies

Door een zorgvuldige vergelijking tussen hypotheekverstrekkers en scherpe onderhandeling kan er veel geld bespaart worden. Huizenkopers doen er dus goed aan, advies in te winnen bij erkende hypotheekverstrekkers en de opties uitgebreid te onderzoeken.

Het is niet iets dat we iedere doen; een hypotheek afsluiten is één van de grootste financiële beslissingen die we nemen in ons leven. Dat is ook de reden dat maar weinig mensen weten hoe dit precies aangepakt moet worden. Maar helaas hebben slechts weinig consumenten er zoveel verstand van dat zij ook de ingewikkelde kleine lettertjes kunnen doorgronden. De rest moet veelal vertrouwen op een hypotheekadviseur. Dus ga op zoek naar een goede adviseur die helpt bij het financieren van een droomhuis.

(155)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)