Kom alles te weten over erfrecht

Ondertekening testament

Het overlijden is een onderwerp waar niet veel over gesproken wordt en de meeste mensen denk hier dan ook nog liever niet over na. Toch kan dit wel handig zijn. Wanneer alles goed geregeld is voor nabestaanden, kan dit voor rust zorgen. Dingen bespreekbaar maken en opschrijven kan er voor zorgen dat nabestaanden geen ruzie krijgen over verschillende zaken, zoals de erfenis verdelen. Dit soort afspraken kunnen vastgelegd worden in een testament, dat samen met een notaris opgesteld wordt. 

 

Erfrecht advocaten

Het is ook verstandig om een erfrecht advocaat in te schakelen. Deze advocaat is gespecialiseerd in erfrecht en verleent rechtsbijstand bij erfgenamen, executeurs, testamentair bewindvoerders, schuldeisers, legatarissen en legtitmarissen. Een erfrecht advocaat heeft ervaring met rechtszaken over de verdeling van de erfenis, met berekeningen van het kindsdeel, met de legitieme portie, met de overgang van de onderneming en met veel andere gerelateerde onderwerpen. 

 

Na het overlijden

Na het overlijden komt er vaak een drukke periode, waarin veel verschillende dingen geregeld moeten worden. Maar, na deze drukke periode komt er ook een periode van rust. Deze periode zit vol met emoties en vaak gaat het rouwproces dan pas van start. Dit is een lastige periode. Als er behoefte is aan hulp, zoek die dan ook. 

 

Zaken regelen

Als erfgenaam heb je na het overlijden veel verschillende taken te doen. Het kan ook zijn dat je onwetend of ongewild een erfgenaam wordt. Na het overlijden ben jij verantwoordelijk voor die persoon zijn bezittingen en schulden. Het is dan ook aan jou om onder andere abonnementen en lidmaatschappen op te zeggen. Mocht er een woning zijn, moet deze ook verkocht worden. Veel mensen hebben hier weinig ervaring mee en dit is dan ook een vrij lastig proces.

(130)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)