Soorten leningen

Hypotheek

Een ander woord voor een lening is een krediet. Bij een lening of krediet leent de kredietverstrekker een bedrag aan de kredietnemer. De kredietnemer beloofd een afgesproken bedrag af te lossen over een bepaalde periode. De kredietnemer betaalt rente over het geleend geld, zodat de kredietverstrekker winst kan maken. Geld kan je lenen voor alle doeleinde onder verschillende voorwaarden. Welke leenvormen bestaan er?

1. Hypotheek voor een woning
7. Leasen (zakelijk en privé) voor een auto
3. Huurkoop van een auto
4. Persoonlijke lening
5. Doorlopend krediet
6. Lenen met een creditcard
7. Rood-staan met je bankpas

Dit zijn enkele populaire leenvormen. Lenen kost altijd geld. Maandelijks komen veel mensen in de problemen doordat ze teveel geld lenen. Als je een lening niet terugbetaald wordt je geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie, afgekort als BRK. Als je geregistreerd staat bij het BKR kan je (makkelijk) meer lenen. Bij een minilening kan je nog wel lenen. Met een minilening kan je maximaal 1000 euro lenen, ook al ben je geregistreerd bij het BKR. Veel mensen komen in de problemen met een minilening, omdat het bedrag de volgende maand direct afgelost dient te worden. Als dit niet lukt, volgt een boete. Wees dus waakzaam bij het aangaan van een dergelijke lening. Een hypothecaire lening voor een woning de enige leenvorm welk algemeen geaccepteerd binnen de Nederlandse samenleving. Iedereen heeft een woning nodig, maar kan niet direct enkele tonnen betalen.

Hypothecaire lening

Als je van plan bent binnenkort op jezelf te gaan wonen, moet je kiezen tussen een huur- of koopwoning. De keuze tussen huren en kopen is afhankelijk van een verschillende factoren. Iedereen die een woning koopt krijgt te maken met een hypothecaire lening. Een hypotheek sluit je af om de woning die je wilt kopen te financieren. Sommige mensen kunnen een woning in een keer aflossen. Grotendeels zullen we een hypotheek moeten afsluiten. De hoogte van de hypotheek is afhankelijk van de prijs van de woning, je eigen inleg en jouw maandelijkse inkomsten. De kosten van een hypotheek kunnen per kredietverstrekker verschillen. Het is dus belangrijk om de verschillende partijen te vergelijken. Om te berekenen wat de maandelijkse kosten worden voor een woning kan je gebruik maken van een online hypothecaire lening simulator.

Bron: Direct-Geld.com

(117)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)