Verschillende kredieten

Uitleg over geld lenen

Een consumptief krediet is iets anders dan een hypothecair krediet. Het kan worden verdeeld in een goederenkrediet en een geldkrediet. Bij een geldkrediet is het zo dat het gaat over een geldsom die ter beschikking wordt gesteld aan een consument.

Hier kan de consument dan één of meerdere betalingen verrichten. Er kan worden gedacht aan een doorlopend krediet maar ook aan een persoonlijke lening.  Bij een goederenkrediet gaat het niet over een speciaal geldkrediet, het gaat er om dat er aan de consument een dienst wordt verleend, maar welke niet wordt verleend aan de hand van een overeenkomst (de consument kan dit zelf kiezen).

Maar er wordt wel geld ter beschikking gesteld. Het zou hierbij kunnen gaan over een lening van een auto, of een wasmachine. Ook kunnen rijlessen hiervan worden gefinancierd bij een autorijschool.

Een financiële dienst bij een consumptief krediet

Als het over het adviseren of het aanbieden van een consumptief krediet gaat, dan noemt men dat ook wel een financiële dienst, ook het bemiddelen hoort hier bij. De aanbieders dienen volledige informatie te geven over een consumptief krediet, de consument moet hierdoor een goede afweging kunnen maken of dat deze consumptief krediet een goede keuze is. Het kan zijn dat er wel voorschriften zijn voor informatie die van te voren aan de overeenkomst worden gegeven, er kan gedacht worden aan reclames.

Informatie verstrekken over een consumptief krediet

Er dient altijd goede informatie verstrekt te worden over een consumptief krediet. Dit kan verdeeld worden in verplichte informatie en onverplichte informatie. De onverplichte informatie wordt bijvoorbeeld genoemd bij reclame-uitingen.

Bij verplichte informatie gaat het over informatie voor en na het afsluiten van de overeenkomst. Aan welke voorwaarden dient de consument zich te houden, welk rentepercentage wordt er aangehouden en wanneer moet een consumptief krediet volledig zijn terugbetaald?

Vergelijkingen bij een consumptief krediet

Het is bij het afsluiten van een consumptieve lening krediet altijd belangrijk dat er wordt gedacht aan vergelijken. Vaak wordt het vergeten en ziet de consument een mooie aanbieding. Maar er kan maar beter worden gekeken naar de hoogte van de rente.

Hoe lager deze is, hoe minder je terug moet betalen over het geleende bedrag. Vergelijken wordt daarom ook altijd beloond, al scheelt het maar 1%, dat is weer een flink bedrag over bijvoorbeeld 5000 euro. Je kunt het vergelijken bij een consumptief krediet eenvoudig doen  via internet, ook voor een lening afsluiten kan tegenwoordig via het internet.

Bron: https://www.orangefactoring.nl/

 

(210)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)