Tips om je tuin gezellig in te richten

inrichting tuin

Wanneer het buiten lekker weer is, vinden veel Nederlanders het heerlijk om in te achtertuin te zitten. Dan is het wel zo leuk als die tuin er mooi en vrolijk uitziet. Je krijgt er namelijk geen zomers gevoel van als jouw tuin saai, strak en kaal is. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips om je tuin gezelliger te maken, zodat jij optimaal kunt genieten van de momenten in jouw achtertuin deze zomer. 

Decoratie op de schutting

Een saaie, kale schutting brengt weinig sfeer met zich mee. Je tuin wordt een stuk interessanter wanneer je bloeiende planten of schilderijtjes van Warentuin ophangt aan de schutting. Wil je jouw tuin echt gezellig maken? Hang dan wat fotolijsten op met foto’s van leuke momenten en mensen die je lief hebt. Je wordt dan spontaan vrolijk als je daar naar kijkt. Door je schutting te decoreren met vrolijke, persoonlijke decoratie wordt jouw tuin meteen een leukere plek. 

Juiste verlichting

Een tuin kan simpel en snel opgefleurd worden met mooie verlichting. Vooral ‘s avonds zullen lampen in de tuin veel sfeer en gezelligheid geven, maar ook overdag zorgen de lampen voor een meer aangeklede tuin. Er zijn veel verschillende opties qua tuinverlichting, dus verdiep je eens in de verlichting die bij jou en jouw tuin past. 

Zitplaatsen 

Wanneer je graag in de tuin bent, is het handig om voldoende zitplaatsen te creëren. Een mooie loungeset kan je het gevoel van luxe geven en biedt vaak veel comfort, maar ook een tafeltje met ijzeren stoeltjes zorgt voor een leuke sfeer in je tuin. Vermijd tuinsets van plastic wanneer je een gezellige sfeer wilt creëren in je tuin, omdat dit er vaak simpel en saai uitziet. Dat is nu juist wat je niet wilt. 

Buitenkeuken

Heb je wat meer budget en lijkt het je super tof om buiten te kunnen koken? Dan is een buitenkeuken een goede investering voor jou. Met een buitenkeuken hoef je niet meer telkens op en neer te lopen om drinken te pakken en ook het eten bereid je gewoon vanuit de tuin. Wanneer je wel buiten wilt eten, maar niet wil investeren in een buitenkeuken, is een barbecue ook een goede optie. Niks is gezelliger dan een zonnige zomerdag afsluiten met een goede barbecue onder het genot van een lekker drankje!

(40)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!