Tips voor de verzorging van je planten in huis

planten in huis verzorgen

Planten in huis zijn gezellig en goed voor je gezondheid. Zo zorgen ze voor een betere luchtkwaliteit en geven ze rust. Het is dan wel belangrijk dat je planten zelf ook gezond blijven. Kwekerij de Groot weet alles van de verzorging van je kamerplanten af en geeft je hieronder een paar tips.

Veel mensen hebben behoorlijk wat moeite met het verzorgen van hun planten en moeten dan ook helaas regelmatig een nieuwe kopen, omdat de vorige is overleden. Als je de planten echter goed verzorgt, is dat helemaal niet nodig en kun je jaren van ze genieten.

Zet je planten op de juiste plek

Een gezonde plant staat op de juiste plek. De ene plant heeft behoefte aan veel licht, de ander gedijt beter is een wat schaduwrijke omgeving. Houd daar rekening mee bij de aankoop van de plant en zet de plant vervolgens dan ook op de goede plek in je kamer. 

Zorg voor voldoende water

Het geven van water aan je planten is een vak apart. Het is niet moeilijk, maar kan wel makkelijk fout gaan. Bij sommige planten gaat het snel fout, bij sommige planten kun je niets verkeerd doen. Zo kunnen vetplantjes dus erg slecht tegen te veel water. Zorg er daarom voor dat je je plant de juiste hoeveelheid water geeft. Hoeveel water dat precies is, verschilt dus per plantje. Het beste vraag je even aan de winkel waar je je plant koopt hoe vaak je deze water moet geven. Vaak zit er ook een label of kaartje bij het plantje waarop staat hoeveel water hij nodig heeft.

Geef je plant de ruimte

Een plant heeft een ruime pot nodig, want een plant blijft vaak een beetje doorgroeien. Koop dus geen pot die strak om de wortels heen zit, want dan is de kans groot dat je plant binnen de grootste keer dood is, of dat hij je pot kapot trekt. Zorg er daarom voor dat de wortels de ruimte hebben om door de aarde te woelen en dat de plant zich niet opgesloten ‘voelt’.

Zorg voor voeding

Je hoeft natuurlijk niet iedere maaltijd met je planten te delen, maar het is wel belangrijk dat je je plant zo af en toe wat te eten geeft. Dit doe je met korrels, of een vloeibare voeding. Ook hier verschilt weer per plant welke voeding geschikt is en kun je dit dus het beste even checken voordat je het spul aan je plant geeft.

(23)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)