Doe jij mee aan de botox trend?

Botox behandelingen worden steeds populairder. De trend die in de Verenigde Staten is ontstaan is in de laatste jaren overgewaaid naar Nederland.
Niet alleen meer voor het opvullen van rimpels in het gezicht en het verjongen van de huid, maar ook voor andere klachten. Wat is botox precies en voor welke klachten is botox de oplossing? Je leest de antwoorden hier.

Botox is de afkorting van Botuline toxine, een medicijn om tijdelijk de spieren te laten ontspannen en wordt via injecties ingebracht. Botox heeft twee belangrijke functies, namelijk:
– Blokkeren van de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren toe. Deze handeling zorgt ervoor dat de werking van de spieren afnemen en uiteindelijk stil komen te liggen.
– Blokkeren van de werking van de zenuwen die de zweetklieren aansporen. Hierdoor produceren de klieren geen zweet.

Naast de voornaamste reden om botox te gebruiken: verminderen van rimpels in het gezicht en daarmee het uiterlijk verjongen, wordt botox ook steeds vaker ingezet voor andere doeleinden, namelijk om migraine, tandenknarsen en overmatig transpireren tegen te gaan.

Botox tegen migraine
Hoe migraine precies ontstaat is nog steeds niet volkomen duidelijk. Wel is de werking van botox helder en zorgt ervoor dat in dit geval de spieren in de frons ontspannen,. Hierdoor nemen de e migraine aanvallen vaak af en in sommige gevallen wordt er ook gestopt met de medicatie voorschriften van de arts of specialist.

Botox tegen tandenknarsen
Ook bij tandenknarsen heeft botox een positief effect. Tandenknarsen is niet alleen slecht voor het glazuur van de tanden, maar zorgt ook voor pijn van het kaakgewricht. Daarnaast zijn hoofdpijn en gespannen kauwspieren veel voorkomende problemen.
Door botox neemt ook hier de spierspanning af en verminderen de klachten. Een behandeling duurt drie tot zes maanden voor het effect heeft.

Botox tegen transpireren

Heeft u vaak last van overmatig transpireren? Zelfs op momenten waarop je niet intensief hebt bewogen. Dan is botox tegen transpireren een goede uitkomst. Doordat het eiwit de prikkeloverdrag blokkeert van de zenuwen naar de spieren, neemt de werking van de spieren af.

Behandeling en bijwerkingen
De functies van botox blijven toenemen en worden niet alleen meer ingezet voor plastische chirurgie.
Botuline Toxine is een veilig geneesmiddel en valt onder de geneesmiddelenwet. Daarnaast is er jarenlang onderzoek verricht naar mogelijke bijwerkingen en complicaties voordat het op de markt is gebracht.
Een botoxbehandeling neemt ongeveer 15 minuten in beslag.
Enkele bijwerkingen die kunnen optreden na de behandeling zijn: kleine bloeduitstortingen, roodheid in het behandelde gebied en lichte zwelling.

Botox behandeling

(83)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)