5 redenen voor acupunctuur

Accupunctuur

Acupunctuur; prikken met naalden in je lijf. Dat is de gedachte die de meeste mensen hebben bij een acupunctuur behandeling. Steeds vaker wordt deze vorm van Chinese geneeskunde opgenomen binnen de praktijken in Nederland. Daarnaast wordt acupunctuur ook steeds meer gewaardeerd voor het verlichten van stress en pijn. Een traditie die in China al eeuwenlang voortleeft. Maar waarom zouden we ons lijf met naalden laten bestoken? Lees hier de vijf redenen waarom een acupunctuur behandeling het waard is.

Allergie
Een van de belangrijkste redenen om voor een acupunctuurbehandeling te kiezen is voor het behandelen van allergieën. De westerse geneeskunde is voornamelijk gericht op de behandeling van symptomen. Acupunctuur daarentegen behandelt de hele persoon van binnen en buiten met een combinatie van kruiden en naalden.

Gewichtsverlies
Het bereiken van een gezond gewicht is niet bij iedereen makkelijk. De ene persoon komt bijna niet aan, terwijl de ander veel moet bewegen en op voeding moet letten om op het huidige gewicht te blijven of af te vallen. Dit probleem ligt in de de hersenen bij de hypothamalus; de plek waar honger wordt geregeld. Om dit deel van de hersenen te stimuleren wordt acupunctuur gebruikt. Het beïnvloeden van deze signalen, met name het stil leggen ervan en de eetlust normaliseren, zijn belangrijke onderdelen van de behandeling. Daarnaast verlicht acupunctuur stress en zorgt dit ook voor minder ‘stress en emotie eten’.

Ontspannen

Net als yoga heeft acupunctuur een ontspannende en herstellende werking op de spieren. Het zorgt voor minder ontstekingen en een sneller herstel na een zware work-out. Ook als je een spier of pees hebt verrekt is acupunctuur de oplossing en verkort het de blessure tijd. Voor top sporters is dit alternatieve geneesmiddel dan ook een uitkomst.

Betere nachtrust
Naast directe ontspanning op de spieren is acupunctuur ook een goede oplossing voor betere nachtrust. Door acupunctuur val je dieper in slaap en slaap je ook langer door. Hierdoor hou je overdag meer energie over voor bijvoorbeeld sporten en zullen deze prestaties ook hoger zijn dan daarvoor.

Stimuleert de circulatie

Tot slot is acupunctuur ook goed voor de circulatie van het bloed door je lichaam. Vanuit je hart wordt het bloed naar je organen gepompt en door een verbeterde circulatie is het resultaat ook terug te zien in je sportprestaties en lichamelijke conditie. Ook voedingsstoffen worden hierdoor beter opgenomen in het lichaam.

Ben je overtuigd van een acupunctuur behandeling? Of toch nog liever naar de huisarts voor advies.

Acupunctuur behandeling

(72)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)