5 stappen om uw bloeddruk te meten

Bloeddruk meten

Bloeddruk is op meer dan één manier cruciaal; het wordt niet alleen gemeten in millimeters kwik (mmHg), maar het is zeer veranderlijk en vaak onvoorspelbaar. Dit kan problematisch zijn, omdat metingen van één persoon enorm kunnen variëren, afhankelijk van een reeks factoren, dus elke individuele test legt het alleen vast op dat moment. Meerdere tests in een korte tijdsperiode pakken dit probleem aan, maar lossen het niet volledig op.

Voor een duidelijker beeld, thuis testen is een eenvoudige oplossing, en een die weinig tijd of geld kost. Het is waardevol voor iedereen die leeft of het risico loopt op hoge bloeddruk (hypertensie), een aandoening die weinig symptomen vertoont, maar een groot aantal risico’s met zich meebrengt. Hier is alles wat u moet weten over het meten van uw eigen bloeddruk en een eenvoudige handleiding in vijf stappen.

Bloeddrukmeter kopen

Voordat u leert uw eigen bloeddruk te meten, moet u natuurlijk de benodigde apparatuur kopen. Er is precies één item dat u moet kopen: een bloeddrukmeter.

Sommige monitoren worden geleverd met een manchet van standaardformaat en u moet mogelijk uw maat opgeven of afzonderlijk een ander formaat bestellen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de manchet past, anders zullen de metingen waarschijnlijk onnauwkeurig zijn. Gebruik gewoon een meetlint om je biceps te meten in het midden tussen je schouder en elleboog en zorg ervoor dat dit overeenkomt met de maat die je wilt kopen.

Vijf stappen om de bloeddruk thuis te meten

Zodra u uw monitor hebt, is de testprocedure vrij eenvoudig, maar moet deze correct worden uitgevoerd om een ​​nauwkeurige meting te krijgen.

  1. Ontspan in stilte gedurende minstens vijf minuten
  2. Ga zitten met uw rug recht en de voeten plat op de vloer en laat de arm rusten op een tafel
  3. Plaats de manchet direct boven de bocht van uw elleboog en zorg ervoor dat deze goed past
  4. Zorg ervoor dat de manchet op hetzelfde niveau ligt als uw hart
  5. Noteer uw resultaten op papier of met een smartphone-app

Het is de moeite waard om deze procedure te oefenen totdat u comfortabel en zelfverzekerd bent met uw bloeddrukmeter.

Uw bloeddruk volgen

Zodra u zeker bent van zowel de nauwkeurigheid van uw monitor als uw vermogen om correct te testen, bent u klaar om uw bloeddruk te volgen. Het is belangrijk om elke dag op hetzelfde tijdstip metingen te doen, dus kies twee of drie keer dat u dit consequent kunt doen. Eenmaal in de ochtend en eenmaal in de avond is perfect. Voor de meest nauwkeurige resultaten, eet of drink niets anders dan water gedurende 30 minuten voorafgaand aan het testen en vermijd zeker cafeïne, alcohol en roken. Vermijd ook lichaamsbeweging in deze tijd, omdat dat uw bloeddruk verhoogt.

Zoals eerder vermeld, test u twee of drie keer, met intervallen van één minuut.

Begrijp uw resultaten

Het bijhouden van uw bloeddruk is alleen nuttig als u de informatie kunt gebruiken. Door uw resultaten mee te nemen wanneer u uw arts bezoekt, kan de informatie worden gebruikt om te helpen begrijpen welke effecten medicatie- of levensstijl veranderingen hebben.

Door thuis te testen, kunt u helpen een beter begrip van uw lichaam te krijgen en hypertensie helpen voorkomen of beheersen.

 

(137)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)