Complicaties tijdens de zwangerschap

zwangerschapsmasker

Zwanger zijn is een intensief proces waarbij je vaak te maken hebt lichamelijk klachten. Vaak zijn deze klachten geen gevaar voor je ongeboren baby. Het is wel belangrijk om de klachten met de juiste zorg te behandelen. Hou daarom altijd goed bij wanneer de klachten zijn begonnen en wat de klachten precies inhouden. Je kunt op diverse website veel informatie vinden over wat er allemaal gebeurd tijdens je zwangerschap. Ook handig is om gebruik te maken van een zwangerschapskalender. We hebben een aantal complicaties die veel voorkomen tijdens je zwangerschap even op een rijtje gezet.

Overgeven

Overgeven gebeurd vaak in de eerste 3 maanden van je zwangerschap. Dit kan vaak geen kwaad als het niet overmatig voor komt. Wanneer je echt niks meer binnenhoudt en een aantal dagen duurt, bestaat het risico van uitdrogen en fors gewichtsverlies. Dit is ook niet gezond voor je kind die volop aan het groeien is in je buik en de nodige voedingstoffen moet hebben. Hiervoor moet je soms worden opgenomen in het ziekenhuis.

Zwangerschapsmasker

Tijdens de zwangerschap kan een vrouw onder invloed van hormonen last krijgen van een zwangerschapsmasker, waardoor ze overal in haar gezicht pigmentvlekken krijgt. In dat geval zijn camouflageproducten een mogelijkheid om de pigmentvlekken minder zichtbaar te maken.

Bloedverlies

De eerste 12 weken van een zwagerschap is vaak het meest spannende periode. Bloedverlies voor 12 weken kan duiden op een miskraam. Rond de 12de week kun je een Echo onderzoek doen waarbij je een kloppend hartje kan zien. Het hoeft niet altijd te beteken wanneer je bloedverlies heb dat je een miskraam hebt. Er kan een wondje zitten op de baarmoedermond, ontsteking of een poliep aan de baarmoedermond. Ook kun je door geslachtsgemeenschap en obstipatie bloedverliezen.

Bekkenpijn (bekkeninstabiliteit)

Tijdens je zwangerschap maar ook daarna hebben veel vrouwen last van hun bekken. Normaal gesproken houden je spieren je bekken bij elkaar (bekken bestaat namelijk uit 3 botstukken). Wanneer je zwanger bent worden je spieren in je lichaam slapper en heeft het meer rek. Hierdoor worden je botstukken niet meer goed bij elkaar gehouden. Vaak merk je dit door lage rugpijn, pijn rond het schaambeen, pijn bij lang zitten, beurs of moe gevoel in de onderrug.

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Er is sprake van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap wanneer de bevruchte eicel zich op een andere plek dan de baarmoeder innestelen.

Zwangerschapsdiabetes

Als je tijdens je zwangerschap last krijgt van suikerziekte, is dit niet hetzelfde als wat normaal onder diabetes wordt verstaan. Je hoeft hier niet voor in te spuiten alleen wel rekening houden met je voeding. Zwangerschapsdiabetes gaat in de meeste gevallen gewoon weer over na de bevalling.

(73)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)