De meest voorkomende klachten bij de fysiotherapeut

Fysio

Wat zijn de meest voorkomende klachten bij de fysiotherapeut? Er zijn veel verschillende lichamelijke klachten waarvoor je naar de fysiotherapeut kunt gaan. Een behandeling bij de fysiotherapeut heeft tot doel om de klachten te verminderen. De fysiotherapeut leert je oefeningen om de klachten te verminderen en een goede lichaamshouding om de klachten te beperken en voorkomen. Wat zijn alleen de meest voorkomende klachten bij de fysiotherapeut? In dit artikel worden de bekendste en meest voorkomende lichamelijke klachten besproken.

Lage rugpijn
Lage rugpijn is één van de meest voorkomende klachten bij de fysiotherapeut. Lage rugpijn is een pijn in de onderrug dat kan uitstralen naar billen en bovenbenen. De lage rugpijn kan direct ontstaan of geleidelijk, maar het hoeft niet diect te wijzen naar een hernia of beschadiging. Lage rugpijn komt namelijk vaak voor. De ergste pijn duurt ongeveer 1 tot 2 weken ook al duurt het langer om volledig te herstellen. Het is belangrijk om te blijven bewegen ondanks de pijn.

Nekklachten
De meeste mensen hebben er wel eens last van: Nekklachten. Nekklachten is een breed begrip voor vele klachten waaronder een stijve nek, een whiplash of spierknopen. De verschillende nekklachten kunnen ook verschillende oorzaken hebben, hoewel vaak nekklachten ontstaan door een verkeerde beweging of een verkeerde houding. Ook verdwijnen de meeste nekklachten weer na enkele dagen.

Schouderklachten
Ook schouderklachten komen vaak voor en worden vaak veroorzaakt door een langere tijd dezelfde beweging te maken. Schouderklachten kunnen net als voorgaande klachten direct of geleidelijk ontstaan. Het is vaak niet te herleiden waarvan de schouderklachten vandaan komen. Ook bij schouderklachten is het belangrijk om in beweging te blijven ondanks dat het pijn kan doen.

Omgezwikte enkel
Een omgezwikte of verstuikte enkel komt ook regelmatig voor. Een omgezwikte enkel is moeilijk te voorkomen, aangezien deze ontstaat doordat de voet ineens naar binnenklapt. Het is dan belangrijk om direct je voet omhoog te leggen en te koelen met bijvoorbeeld ijsblokjes. Probeer zo snel mogelijk met een omgezwikte enkel te lopen. Ook deze geneest vanzelf.

Heb je last van één van bovenstaande lichamelijke klachten? En blijf je er last van houden? Dan kun je het best een afspraak maken bij een fysiotherapeut. Hiervoor heb je geen verwijsbrief meer nodig van de dokter, maar kun je direct contact opnemen met een fysiotherapeut. Ben je woonachtig in Delft of omgeving en op zoek naar een fysio? Voor een goede fysio in Delft kun je terecht bij TIM Fysiotherapie. Klik hier om naar de website van TIM Fysiotherapie te gaan.

(317)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)