Het perfecte kantoormeubel: Het Zit-Sta bureau

Zit en sta bureau

Voor bedrijven is het erg belangrijk om de werknemers gezond te houden. Het kantoor onderhoud en kantoor meubilair is dan ook van essentiële waarde. In dit artikel wordt het kantoormeubel met misschien wel de meeste waarde voor jouw bedrijf en werknemers besproken: het zit-sta bureau.

Wat is een zit-sta bureau?

Een zit-sta bureau heeft het voordeel dat, naast het gewone zittend werken, er ook staand gewerkt kan worden. Ook kan het bureau op de perfecte hoogte voor iedere werknemers worden ingesteld. Dit, zodat geen enkele werknemer meer aan een te hoog of te laag bureau hoeft te werken. Naast deze overduidelijke voordelen van zit-sta bureaus, zijn er nog meer voordelen die niet zo snel worden opgemerkt. Het is beter voor de gezondheid en beter voor de conditie. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat werknemers minder ziek zijn, wat weer kosten bespaard voor het bedrijf. Zo zijn er nog tal van voorbeelden waaruit blijkt dat een zit-sta bureau beter is dan een normaal bureau.

Interview met werknemers

Meerdere anonieme werknemers die wij gesproken hebben merken de volgende punten op met betrekking tot een zit-sta-bureau:

“Het veranderd de manier van werken. Het zorgt voor afwisseling en creativiteit” 

Ook kwam er vaak naar voren dat het voor extra energie zorgt. Als er een zogenaamd “inkakmomentje” optreed, kan het staand werken er voor zorgen dat er weer bloed door de aderen gaat stromen en een werknemer barst van de energie. Hierdoor kan staand werken dus ook voor een verhoogde productiviteit zorgen.

Hoe lang staan?

Bij het staan aan een zit-sta bureau moet wel op één ding worden gelet: sta niet te lang! Over het algemeen wordt er uitgegaan van maximaal een uur achter elkaar staan. Hierna moet dan weer minimaal een half uur gezeten worden. Dit is om eventuele blessures te voorkomen. Zeker als mensen alleen maar gewend zijn om te zitten, kan langdurig staan schadelijk zijn. Voor deze personen wordt dan ook op het begin een half uur staan als maximum gezien. Daarnaast ben je vrij om zo vaak te gaan staan als jij fijn vindt.

Prijs

Na deze informatie ben jij vast overtuigd om direct een zit-sta bureau te gaan kopen. Dit is zeker een goede beslissing. Let echter wel op de prijs van zit-sta bureau’s. Prijzen kunnen namelijk schommelen tussen de 100 en 1000 euro. Kijk bijvoorbeeld naar of je een elektrische verstelbaar bureau wilt, of een bureau dat je handmatig moet verstellen.

 

(282)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!