Hoe red ik mijn relatie? (en waarom een goedmaak baby geen goed idee is)

Hè vervelend! Heb jij of jouw partner relatie twijfels? Dat is niet leuk.  Bij menig man ontstaan ze vroeg of laat. De redenen achter deze twijfels zijn zeer uiteenlopend, maar meeste van deze hobbels kunnen gelukkig makkelijk weggenomen worden door wat extra aandacht aan de partner te geven ;).

Maar soms zijn er kinderen in het spel, zoals de beruchte goedmaak baby, of de twijfel of je wel de vader bent van het aanstaande kind. Bij een (aankomend) kind kan een relatie behoorlijk scherp worden gezet. Toch kun je bij het redden van de relatie met je vriend of vriendin beter kijken waar de echte oorzaak ligt. Laten we je bij het vinden hiervan even een beetje helpen!

Een aantal oorzaken waarom de relatie misschien niet werkt

Hieronder hebben we een aantal redenen opgesomd waardoor twijfels een relatie kunnen ontstaan:

  • De sleur is er in komen te zitten. Dit is de meest voorkomende oorzaak bij twijfels in de relatie. Helaas heb je het meestal niet door en komt de sleur langzaam op gang. Zijn jullie al lang samen en wonen jullie ook samen? De kans is heel groot dat alles gewoontjes wordt en jullie helemaal aan elkaar gewend zijn. Jullie relatie zijn jullie als vanzelfsprekend gaan zien en daardoor is de spanning er helemaal uit.
  • Er zijn spanningen of nog erger ruzies ontstaan door de band met jou en je schoonfamilie of tussen jouw familie en je partner. Dit is vaak een lastige, want als dit eenmaal niet lekker loopt van begin af aan al niet, voelt de man alsof hij moet kiezen tussen zijn familie en zijn partner. Zijn loyaliteit gaat automatisch uit naar zijn familie. Het kan ook zo zijn het tussen jouw familie en hem niet botert. Dit maakt dat een man zich niet op zijn gemak voelt in de buurt van jouw familie en dat is een ingewikkelde situatie.
  • De vrouw is vreemdgegaan. Als de man erachter is gekomen dat zijn partner is vreemdgegaan, dan loopt zijn vertrouwen een grote deuk op. Dit kan op meerdere niveaus zijn, van flirten tot maandenlange affaires. Een man kan het ook buiten de deur gaan zoeken als problemen tussen jullie niet opgelost worden. Uiteraard lost zijn gedrag dit niet op, maar als dit eenmaal is gebeurd zijn jullie nog verder van huis. Mannen kunnen bovendien het vermoeden krijgen als je bent vreemdgegaan, dat je dit dan wellicht ook eerder hebt gedaan. Hij kan zelfs gaan denken dat de kinderen niet van hem zijn.

Wat kun je doen aan verstoringen in een relatie?

  • Sleur: kijk eens hoe jullie patronen zijn en leg jullie levens naast elkaar. Leven jullie meer langs elkaar heen dan met elkaar? Dan is het de hoogste tijd om op dezelfde golflengte te komen. Met de huidige lockdown situatie is het niet zo makkelijk, want tegenwoordig werken de meeste mensen thuis en zien ze elkaar dus de hele dag. Even afleiding van sporten of met vrienden buiten de deur zijn werkt niet. Zorg ervoor dat jij iets plant buiten de deur de ene dag en jouw man de andere dag. Houd minimaal 1 á 2 dagen over in de week en ga dan bewust iets leuks met zijn tweeën doen. Bijvoorbeeld een spannende filmavond.
  • Schoonfamilie: probeer met je partner uit te praten waar de angel zit. Jullie moeten hierbij echt voor elkaar gaan kiezen. Laat elkaar weten dat jullie achter elkaar staan. De familie komt op de tweede plek. Zorg ervoor dat je partner dan ook niet meegaat naar familiefeestjes of bijeenkomsten. Het beste kun je zoveel mogelijk situaties die spanningen opleveren, vermijden.
  • Vreemdgaan: dit ligt echt aan jullie zelf en jullie openheid. Is het kwaad al geschiet en heeft je partner last van twijfels over de relatie en over het vader zijn? Dan is hiervoor een makkelijke en praktische oplossing, namelijk een vaderschapstest afnemen.

 

(157)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)