Kun je de haargroei beïnvloeden?

hairextensions

Een vraag waar gemakkelijk over gediscussieerd kan worden: hoe groeit het haar sneller? Maar kan de haargroei überhaupt worden beïnvloed? Helaas zijn hier geen ondersteunende studies over, maar het is wel degelijk mogelijk om je haar sneller te laten groeien.

Externe behandelmethoden

Allereerst is het essentieel om je haar in een gezonde conditie te houden, want alleen gezond haar kan daadwerkelijk sneller groeien. Gebroken uiteinden (gespleten punten) moeten regelmatig worden bijgesneden. Als je last hebt van droog haar, schakel dan over op een shampoo zonder siliconen zodat je het niet extra belast met het pure wasprogramma. Verschillende hydraterende oliën zoals arganolie en kokosolie worden ook aanbevolen. Deze oliën voorzien het haar van het nodige vocht en beschermen de hoofdhuid tegen invloeden van buitenaf. Wat tegenwoordig trouwens onder vrouwen erg in is zijn hairextensions waarbij kort door de bocht echt haar vast wordt gemaakt aan het eigen haar waardoor vrouwen mooi vol lang haar kunnen krijgen.
Als je last hebt van vettig haar, zorg er dan eerst voor dat je de wasbeurten aanzienlijk verkort. Elke wasbeurt droogt het haar uit en bevordert de talgproductie, vooral bij vettig haar. Regelmatige haarmassages met tea tree olie zouden al na een paar keer gebruik een merkbaar effect moeten hebben. Maar haar groeit niet alleen sneller door externe behandelmethoden.

Vitamines en mineralen

Verschillende mineralen, sporenelementen en vitamines hebben een aanzienlijke invloed op de haargroei bij mensen. Silica en biotine worden in het bijzonder aanbevolen. Vooral silica kan ervoor zorgen dat het haar al na een paar weken sneller groeit.
U dient op de dosering te letten. Middelen uit de drogisterij worden meestal veel te laag gedoseerd en daarmee wordt geen merkbaar succes behaald.

Last van haaruitval?

Als u ook last heeft van haaruitval, kunt u overwegen zink te nemen. Een tekort aan zink is een veelvoorkomende oorzaak van haaruitval. Bovenal worstelen veel mannen vanaf een bepaalde leeftijd met haaruitval. Haaruitval treedt bij velen op jonge leeftijd op. Haaruitval is voor veel mannen vooral een psychologisch probleem. Om deze reden gebruiken veel mannen een grote verscheidenheid aan producten uit de supermarkt en apotheek. De meeste middelen die vrij verkrijgbaar zijn op de markt zijn echter niet geschikt om haaruitval echt tegen te gaan. Ze voorzien de haarzakjes van bepaalde voedingsstoffen, maar als de oorzaak genetisch is, zullen dergelijke remedies weinig uithalen. In dat geval biedt een haartransplantatie natuurlijk wel uitkomst. Bij een dergelijke ingreep wordt eigen haar geïmplanteerd op de plaats waar geen haar (meer) groeit.

(94)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)