Bescherm je huid tegen de zon

Huidbescherming

Wanneer de zon zich weer regelmatig laat zien is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Natuurlijk helpt een goede zonnebrandcrème hierbij. Het voorkomt, dat je zult verbranden. Ook beschermt het je tegen de UV stralen. De zonnebrandcrème is dan een soort van spiegel. Het stoot de UV stralen weer terug naar waar ze vandaan kwamen. De specifieke zonnebrandcrèmes worden daarom ook wel een sunblocker genoemd. Er zijn vele verschillende merken te koop op de markt. Ook zijn er de DA merken.

De juiste beschermingsfactor van je zonnebrandcrème

Iedere zonnebrandcrème heeft een eigen SPF (sun protection factor). Het staat vaak duidelijk aan de voorkant van de fles. Het laat zien in welke mate het je huid beschermd tegen de zon. Wanneer er een factor 15 op staat dan betekent het, dat je 15 keer langer dan zonder zonnecrème in de zon kunt zitten. Wanneer je normaal 10 minuten in de zon zit en dan weer weggaat, is het dus 15 keer 10 minuten is 150 minuten.

Welke factor heb je nodig?

De facto, die je nodig hebt is afhankelijk van je huid. De meeste mensen worden zeer snel bruin, maar hebben geen hoge factor nodig. Ook zijn er rossige en blanke huidtypen. Die hebben een hogere factor nodig. Ze zijn sneller verbrand. Kinderen kun je het beste met een factor 20 tot 30 insmeren. Wanneer je een zeer lichte huid hebt (huidtype 1) dan is het goed om ook met een factor 20 tot 30 te werken. Bij een huidtype 2 geldt hetzelfde eigenlijk. Dan is er nog de huidtype 3 en 4. Deze kunnen voldoen met een factor 15. Daarnaast is het ook goed om op het vetgehalte te letten van een zonnebrandcrème. Een droge huid kan beter kiezen voor een vettere crème. Mensen met een vette huid of aanleg van acne kiezen liever voor een minder vette crème.

Hoe breng je de crème aan?

De zonnebrandcrème moet je goed aanbrengen, anders heeft het geen optimale werking. Het gaat hier vaak fout. Mensen doen het te dun of slaan delen van het lichaam over. De knieholtes en ook de oren krijgen vaak geen zonnebrandcrème. Smeer ook voldoende crème op je lichaam. Gebruik rond de 2 milligram per vierkante centimeter huid. Smeer het zo’n dertig minuten in voordat je in de zon gaat. Je kunt het dan goed laten intrekken. Smeer het om de twee uur weer opnieuw in om optimaal beschermd te zijn tegen de zon. Smeer je hele lichaam in en vergeet geen spotje. Voor de lippen is er een speciale balsem genaamd Aloë Propolis Crème

Welke zonnebrandcrème kies jij?

Er zijn veel verschillende zonnebrandcrèmes op de markt. Het is belangrijk om te kiezen voor een crème welke past bij je huidtype en met de juiste beschermingsfactor. Hierna kun je kiezen uit een van de bekende merken of een van de DA merken. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft en budget is. De DA producten zijn zeer prettig om te gebruiken vinden wij.

(112)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)