Willen we een perfect uiterlijk?

Op het moment dat een baby of peuter een ik-gevoel krijgt en zich daarmee gaat onderscheiden van het geheel, ontstaat het ego van de mens. Het is de start dat er gedacht gaat worden in tegenstellingen, goed en kwaad, ja en nee, hoog en laag. Op zich is dat geen probleem omdat dat een handige manier is om je staande te houden in deze wereld. Een peuter wordt al snel een kleuter en voor je er erg in hebt, zit je zoon of dochter in de puberteit. De hormonen gieren door zijn of haar lijf en het andere geslacht begint interessant te worden. Jongens proberen zo stoer en mannelijk mogelijk over te komen bij de dames, gas geven met hun scooter en zo nonchalant mogelijk overkomen. De dames houden zich vooral bezig met hun uiterlijk. Ze gaan zich opmaken en willen zich het liefst zo vrouwelijk mogelijk kleden.

Kleding en make-up

De meisjes willen natuurlijk er zo vrouwelijk mogelijk uit zien voor de heren en maken zich mooi op met make-up. Lippenstift, eyeliner, mascara, noem het maar op, werkelijk alles wordt uit de kast gehaald om indruk te maken op het mannelijke geslacht. Echt goed voor de huid is al die make-up natuurlijk niet, hoewel daar de meningen over verdeeld zijn. Veel vrouwen bijvoorbeeld zijn er van overtuigd dat de huid van hun gezicht mooi soepel blijft omdat ze iedere dag een gezicht crème aanbrengen, maar dat terzijde. Ze willen daarnaast een leuk kapsel volgens de laatste haarmode. Ook besteden de jonge dames en heren veel tijd aan hun kleding. Ze willen dure merken en modellen die in de mode zijn en zeuren daar bij hun moeder of vader over. Veel kinderen krijgen dan ook kledinggeld om af en toe iets leuks te kunnen kopen. Het hoort er allemaal bij, zeker in de puberleeftijd en ach, het oog wil ook wat natuurlijk.

Esthetische chirurgie

Maar ook als we ouder worden willen veel mensen er zo lang mogelijk goed uit zien en daar doen ze veel voor. De lippen worden opgevuld met botox behandelingen, de hangende oogleden worden aangepakt door een ooglidcorrectie en door een facelift wordt de huid strakker getrokken. Ook willen veel vrouwen een borstvergroting laten uitvoeren. Toegegeven, dat gaat allemaal wel wat verder dan gewoon make-up, maar sommige vrouwen en mannen schijnen zich er echt beter door te voelen als die rimpeltjes en die hangende oogleden worden aangepakt. Zoveel mensen, zoveel verschillen zullen we maar zeggen. In het geval van plastische chirurgie is het wel aan te raden dit door een erkend specialist uit te laten voeren.

Bron: Saag.nl

(20)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!