Wat maakt e-smoking zo populair?

E-sigaret

E-smoking wordt in Nederland steeds populairder. Het gebruik hiervan is aanzienlijk gestegen. In 2012 werd de e-sigaret door slechts 1% van de Nederlandse bevolking gebruikt. Door de jaren heen is dit percentage aanzienlijk gestegen. We kunnen dus veronderstellen dat de e-sigaret een populair product is, maar waarom eigenlijk?

Wat is e-smoking

Wat je ten eerste moet weten, is dat de e-sigaret geen tabaksproduct is. Het is een product dat de werking van een sigaret nabootst. Het is eigenlijk roken op batterijen. Het product kan van verschillende materialen zijn gemaakt zoals roestvrijstaal of van kunststof. De belangrijkste onderdelen zijn de oplaadbare batterij, een verdamper of vaporizer. De e-sigaret werkt op een vrij simpele manier. Het product bevat een aan/uit-knop. Door op de knop te drukken wordt de batterij geactiveerd. De batterij stuurt het verwarmingselement aan waardoor de vloeistof verdampt. Het handige aan een e-sigaret is dat de vulling na gebruik vervangen kan worden.

Stoppen met roken

Om gebruik te kunnen maken van een e-sigaret zijn e-liquids nodig. Een e-liquid bestaat uit water en smaakstoffen. De vullingen zijn er in verschillende doses. Zo kun je zelf bepalen hoeveel nicotine je per vulling hebt. Zo kan je de hoeveelheid nicotine geleidelijk afbouwen. Het is ook mogelijk om een vulling te kopen zonder nicotine. Dit maakt e-smoking geschikt voor mensen die willen stoppen met roken. Daarnaast worden de handeling van het roken nog wel uitgevoerd, dit helpt rokers om langzaam van de nicotineverslaving af te komen.

E-sigaretten zijn gezonder

Het roken van e-sigaretten is een stuk minder schadelijk dan het roken van een normale sigaret. Dit komt omdat er geen teer, koolmonoxide en andere overige schadelijke stoffen vrijkomen. De rook is eigenlijk geen rook, maar waterdamp. Hierdoor is de rook voor de mensen om je heen ook niet schadelijk.

Geld besparend

In vergelijking met sigaretten zijn e-sigaretten een stuk minder duur. Aangezien het product steeds populairder wordt, kan het product op lange termijn goedkoper worden doordat het op meerdere plekken verkrijgbaar wordt. Nog goedkoper dan e-sigaretten is de shishapen. De shishapen is net zoals shisha ontworpen als sociaal genotmiddel en bevat daarom vaak geen nicotine. Het kenmerkt zich door een zoete smaak die je proeft tijdens het roken. De werking is iets anders dan de e-sigaret. Zodra je aan de shishapen zuigt wordt het elektrische circuit gesloten en gaat de pen aan. Het spiraaltje wordt warm, waardoor de vloeistof verdampt. Deze damp wordt vervolgens ingeademd.

(137)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)