Wat zijn de voor en nadelen van lipfillers?

Lipfillers zijn huidvullers waarmee lippen kunnen worden gereconstrueerd, hersteld of verfraaid. De meeste mensen hebben bij lipfillers het beeld van overdreven opvallende lippen. Toch is dat niet helemaal terecht. Per jaar worden er in Nederland ca. 200.000 filler behandelingen uitgevoerd (2021). Bij het merendeel van de lipfillers cliënten valt het niet op dat zij een lipfiller behandeling hebben ondergaan. Wie zijn deze mensen? En wat zijn de voor en nadelen van lipfillers? Lees alles in deze blog!

Waarom zijn lipfillers populair?

Lipfillers worden al meer dan 20 jaar toegepast als cosmetische behandeling. Naarmate wij ouder worden neemt het volume van de huid af. De huid wordt dunner. Dat komt doordat de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur in de huid gaan afnemen. Naarmate de jaren vorderen worden ook onze lippen dunner. Volle lippen is dus (onbewust) een teken van jeugdigheid.

In 2015 bekende Kyle Jenner op haar social media dat zij gebruik maakt van lipfillers. Sindsdien volgen vele (inter-)nationale sterren en influencers haar voorbeeld. Dit voorbeeld wordt gevolgd door vele jong volwassen volgers thuis over de wereld, ook bij ons in Nederland.

Wie maken gebruik van lipfillers?

Er zijn grofweg 2 groepen consumenten die gebruik maken van lipfillers. De ene groep bestaat uit de 40-plussers die merken dat het volume van hun lippen afneemt. Zij willen het volume herstellen. Dit mag vaak bij andere mensen niet opvallen. Vaak is een subtiele behandeling van de liplijn van de bovenlip al voldoende. Ook eventuele rimpels op de bovenlip worden hiermee verminderd.

De tweede groep bestaat uit jong volwassenen. Zij streven het huidige schoonheidsideaal van volle lippen na. In sommige kringen mag het juist opvallen dat zij gebruik maken van lipfillers. Zij pronken daarmee.

Wat zijn lipfillers?

Lipfillers zijn huidvullers die zijn gemaakt van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature al in het lichaam voorkomt. Hyaluronzuur wordt ook vanzelf door het lichaam opgenomen. Lipfillers op basis van hyaluronzuur zijn ca. 6-12 maanden effectief.

Nadelen van lipfillers

Het is belangrijk dat je kiest voor een gerenommeerde kliniek en een ervaren cosmetisch arts. Je lippen zijn het visitekaartje van je gezicht. Indien het ook maar 1 millimeter niet naar je zin is, dan heb je het daar toch een halfjaar mee te doen. De hyaluronzuur is wel oplosbaar met hyaluronidase, maar dan is het volledige resultaat weer weg, en dat is ook niet de bedoeling. Ook kunnen er complicaties ontstaan zoals een ontsteking of irritatie. Het is belangrijk om alle mogelijke complicaties goed met de arts te bespreken voor de behandeling. Mede om genoemde nadelen is het belangrijk om te kiezen voor een ervaren arts die jij vertrouwd. Daar zijn er zeker genoeg van!

Lipfillers kliniek

In Nederland zijn er meer dan 650 locaties waar je terecht kunt voor een injectables behandeling. Injectables is de verzamelnaam van botulinetoxine en filler behandelingen. Er is dus altijd wel een kliniek bij jou in de buurt. Zo zijn er bijvoorbeeld in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam veel klinieken voor lipfillers. Injectablesbooking.nl is een consumentenplatform voor injectables behandelingen. Via dit platform kun je lipfillers prijzen vergelijken, artsen en klinieken vergelijken en direct een afspraak maken bij een arts of kliniek naar keuze.

Voor meer informatie: www.injectablesbooking.nl.

(236)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)