Recycling van koper goed voor het milieu

Data

Er zijn allerlei soorten materialen die voor hergebruik in aanmerking komen. De recycling van bijvoorbeeld metalen als koper is goed voor het milieu. Recycling betekent namelijk dat er sprake is van het terugwinnen van grondstof uit afval. Koper is een voorbeeld van materiaal dat bij het slopen van panden of bij verbouwingen ineens afval is. Het is een type afval dat zich perfect leent voor recycling. Je levert daarmee een bijdrage aan een beter milieu en kan er geld voor krijgen. Oud koper is namelijk geld waard.

Vergoeding voor het inleveren van koper

Het is natuurlijk ideaal dat je koper niet bij het afval doet, maar voor recycling in aanmerking wilt laten komen. Je krijgt voor het verzamelde koper dat je inlevert geld. De koper prijs komt doorgaans tot stand op basis van de LME-koersen voor nieuwe metalen. Het is daarbij natuurlijk handig dat je inzicht krijgt in de actuele prijs. Dan is het meteen mogelijk om uit te rekenen wat je verdient door het milieu te sparen. Overigens zijn er analyseapparaten om de samenstelling van de koperlegering te bepalen. Op basis daarvan is de waarde van het koper aan de hand van de actuele prijzen vast te stellen.

Welke soorten koper zijn te verkopen?

Misschien wist je het niet, maar er zijn verschillende soorten koper die geschikt zijn om in te leveren en het milieu sparen. Rood koper is voor iedereen wel herkenbaar door de koperen pijpen voor bijvoorbeeld waterleidingen. Zo is er ook rood koperdraad net als geelkoper en gemengd koper. Recycling van koper is goed voor het milieu en goed voor je eigen portemonnee. Alle reden dus om koperafval te verzamelen en te koop aan te bieden aan een metaalhandel. Het soort koper bepaalt wat de actuele prijs is om het afval in te kopen. Bepaalde soorten koper zijn meer waard dan andere soorten. Je krijgt voor hand gepeld koper bijvoorbeeld een hogere prijs dan voor geel koper of voor gemengd koper.

Oud koper als waardevol materiaal

Oud koper is waardevol materiaal omdat het metaal betreft dat perfect is om her te gebruiken. Bovendien is het zo dat met de recycling schaarste wordt voorkomen. Er hoeft immers geen nieuwe bron te worden aangeboord om nieuw koper te werven als er oud koper voorhanden is om te gebruiken. Oud koper is daarom in meerdere opzichten waardevol te noemen. Verder is het voor bedrijven in deze tijd belangrijk om op een duurzame manier te ondernemen. Duurzaamheid is namelijk in de bedrijfsmatige sector een belangrijk thema.

(62)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)