De geschiedenis van WordPress

WordPress is een bekend begrip geworden. Maar wat is WordPress nu eigenlijk? WordPress is een content management systeem (CMS). Hiermee kun je op een eenvoudige manier een website maken en onderhouden. WordPress is ook een open source platform. Een open source platform betekent dat je het gratis mag downloaden en alles wat je wilt mag aanpassen. WordPress is de laatste jaren uitgegroeid tot het grootste open source platform ter wereld. Hoe is WordPress eigenlijk ontstaan?

wordpressMatt Mullenweg is oprichter van Automattic en samen met Mike Little (mede-)oprichter van WordPress. In 2003 kreeg Matt het idee om een eigen blogging-software te maken. Hij maakte zijn idee bekend op b2/cafelog-blog. Hierop reageerde Mike dat hij ook diverse ideeën had met betrekking tot het opzetten van deze eigen blogging-software. In 2003 werd dan ook WordPress opgericht. Matt was toen pas negentien jaar oud.

De allereerste versie van WordPress was WordPress 0.7. Het klinkt wat vreemd om een versie te starten met 0.7, maar WordPress ging verder daar waar zijn voorganger – b2/cafelog – was gebleven. In mei 2004 werd WordPress 1.2 gelanceerd. Het grootste verschil met de voorgaande versie van WordPress is dat bij deze versie plugins konden worden geïnstalleerd, De plugins van vandaag de dag zijn nog steeds gebaseerd op de plugins van deze versie.

Daarna volgden nog vele ontwikkelingen totdat we dit jaar hebben bereikt. Zo werden in 2005 diverse nieuwe functies met WordPress 1.5 geïntroduceerd. Hierbij kun je denken aan thema’s (ook al heette het toen templates) en de functie om statistische pagina’s te maken. Een ingrijpende update vond ook plaats in 2005 met WordPress 2.0. De grootste verandering was dat je vanaf toen ook afbeeldingen kon gaan downloaden.

In de jaren daarna ging alles in vogelvlucht en werd WordPress steeds verder uitgebreid. De ene update volgde de andere op met onder andere een nieuwe interface, ondersteuning voor widgets en het verbeteren van de snelheid. In al die jaren is WordPress uitgegroeid tot wat het nu is: het grootste open source CMS ter wereld. Zowel consumenten als kleine en grote bedrijven gebruiken WordPress en het is niet meer uit de maatschappij weg te denken.

Wilt u een website in WordPress opzetten, maar heeft u niet de tijd, motivatie en ervaring om een goede site in WordPress op te zetten? Kijk dan eens op www.utilewebsites.nl. Bij UtileWebsites kunt u terecht als u op zoek bent naar een WordPress programmeur en het design van een bestaande of nieuwe website. Ook voor een php programmeur of een programmeur voor Magento bent u bij hun op het juiste adres!

(77)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)