Hubspot voor marketing en sales

one 4 marketing

Je hoort in marketingkringen de laatste tijd steeds meer de term Hubspot opduiken maar wat is het precies en wat kun je er mee? Is het noodzakelijk om met Hubspot te werken? Vragen waar we in dit artikel het antwoord op zullen geven.

Alles-in-één software

Hubspot is kort door de bocht een Cloud based alles-in-één softwarepakket voor marketing, sales en service. Hubspot software biedt eigenlijk ondersteuning bij het verkrijgen van meer bezoekers, leads en klanten. Hubspot is ontwikkeld door een Amerikaanse softwareleverancier en wordt inmiddels door veel bedrijven in de hele wereld ingezet. De hubspot software heeft een eigen CMS en biedt in de kern een aantal sterke zaken:

– Hubspot CRM (Customer relation management)
– Hubspot Marketing (zorgt voor het krijgen van meer klanten, bezoekers, etc.)
– Hubspot Sales (beter inzicht in het hele sales proces)
– Hubspot Service (tool voor klant beheer en klantenbehoud)

De zogenaamde ‘hubs’ zijn allemaal als losse module apart aan te schaffen maar de software komt pas echt tot zijn recht als je alle modules met elkaar laat samenwerken. Het wordt immers niet voor niets alles-in-één software genoemd. Al met al is Hubspot dus een zeer flexibel systeem. Met Hubspot kun je dus onder andere goede leads genereren, wordt je ondersteund bij het halen van de omzettargets en ontstaat er een goede samenwerking tussen sales en marketing.

Kwalitatieve leads genereren

Hubspot kan ervoor zorgen dat je op het juiste moment potentiële klanten tegenkomt en ook nog op dat moment het juiste antwoord op hun vragen kan bieden. Als een klant een duidelijk en goed antwoord krijgt op zijn of haar vraag wordt er dus uitstekend in de behoefte van de klant voorzien wat weer zorgt voor leads van hoge kwaliteit. Op die manier is het eenvoudiger om een lead om te zetten in de verkoop van de dienst of het product en creëer je tevreden klanten. Tevreden klanten zullen je bedrijf noemen en zo maak je ook nog eens goede reclame.

Aanbieders hubspot in Nederland

Er zijn diverse marketingbureaus in Nederland zoals bijvoorbeeld One4marketing die zich hebben gespecialiseerd in het gebruik en implementeren van de Hubspot software. Nadat de software is geïnstalleerd en geïmplementeerd kunnen de consultant van One4marketing een effectieve inbound strategie opzetten voor uw bedrijf. One4marketing is overigens een Diamond partner van Hubspot en dat wil wel het een en ander zeggen. Er zijn op dit moment maar 2 Diamond partners in Nederland en uitsluitend de best presterende bureaus ontvangen het Diamond partnerschap van Hubspot.

(54)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)