Waar moet je op letten bij webhosting?

Webhosting

Bijna iedereen in Nederland maakt anno 2016 gebruik van internet. 83% van de Nederlanders gebruikt dagelijks internet. Door de toename van het internetgebruik in Nederland is het aantal webhosting bedrijven flink gestegen. Door de toename van concurrentie ziet men vaak door de bomen het bos niet meer. Er is veel keuze en iedereen probeert zich op een andere manier te onderscheiden van de concurrent. Er wordt veel geconcurreerd op prijs maar ook op kwaliteit en service. Het is daarom belangrijk om jezelf goed te orriënteren voordat je een contract afsluit voor je webhosting. In dit artikel lees je de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het regelen van je webhosting.

Dataverkeer
Dataverkeer is de hoeveelheid data die je domein mag veroorzaken per maand. Hoe lager je limiet hoe lager de kosten zullen zijn. Dit lijkt aantrekkelijk maar wanneer je over je limiet heengaat komen er veel extra kosten bij. Je kunt dit goed vergelijken met het abbonnement van je mobiele telefoon. Als je meer gebruikt dan wat je contractueel hebt afgesproken komen er veel extra kosten bij. Daarom moet je van te voren goed inschatten hoeveel dataverkeer je nodig hebt. Voor het maken van deze inschatting is het belangrijk om te weten hoeveel bezoekers je website heeft en hoeveel grafische bestanden je op je website gaat aanbieden. Denk hierbij vooral aan audio, video en afbeeldingen. Bekijk ook goed de algemene voorwaarden betreft het dataverkeer. Wat gebeurd er als je over je limiet heengaat? Krijg je eerst een waarschuwing of krijg je direct een rekening? En wat zijn de extra kosten die hiermee gepaard gaan.

Webruimte
De webruimte is de groote van je website in MB’s gemeten. Bij een website zonder veel video’s en afbeeldingen heb je meestal aan een paar MB al genoeg. Ben je van plan een website te maken met veel video’s en afbeeldingen? Let dan extra goed op hoeveel webruimte je krijgt.

E-mail
Bij bijna elke hosting krijg je ook de mogelijkheid om een aantal e-mailadressen aan te maken. Stel van te voren vast hoeveel e-mail adressen je wilt gebruiken en er in de nabije toekomst bij kunnen komen.

Veiligheid
Bekijk ook goed hoe het is gesteld met de veiligheid van je bestanden. Een belangrijke vraag is bijvoorbeeld: Maakt het bedrijf automatisch dagelijks een back-up?

Service
Kijk ook goed naar de service die het bedrijf aanbied. Enkele dingen waar je over na moet denken is: Helpen ze je (gratis) bij vragen? Is het adminpanel gebruiksvriendelijk? Als je van plan bent te werken met WordPress. Wordt dit goed ondersteund? Hoe lang is de contractduur? Is het bedrijf 24/7 bereikbaar?

Veel succes met het afsluiten van je nieuwe webhosting!

Webhosting vergelijken? Kijk dan eens op Vimexx.nl

(89)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)