Een succesvolle start van uw bedrijf?

Eindelijk kunnen wij het weer zeggen: het gaat beter met de economie! Alles gaat stapje voor stapje de goede kant op en de eerste positieve ontwikkelingen hebben al plaatsgevonden. Dit kan betekenen dat dit het moment is om uw eigen bedrijf op te zetten, maar vergeet niet dat er risico’s aan verbonden zijn. Het zijn namelijk vaak dezelfde valkuilen die door verschillende startende ondernemers worden gemaakt. In deze blog komen verschillende valkuilen aan de orde om zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor het starten van uw eigen onderneming.

Als startende ondernemer komt het vaak voor dat de ondernemer te goed van vertrouwen is als het gaat om leveranciers, klanten en andere partijen. Maak daarom duidelijke afspraken en leg deze vast in een contract of de algemene voorwaarden. Als je dit namelijk niet doet, kan dit in de toekomst leiden tot grotere problemen zoals goederen die niet worden geleverd of klanten die niet betalen. Hierbij moet een aparte kanttekening worden gemaakt voor wanbetalers. Ondanks heldere en duidelijke standpunten kan het voorkomen dat je te maken krijgt met wanbetalers. Houd daarom de betalingstermijnen goed in de gaten en contacteer telefonisch een klant indien noodzakelijk.

Daarnaast hebben startende ondernemers vaak te hoge verwachtingen wat zij willen behalen. Wees daarom voorbereid op diverse tegenslagen, waaronder ook financiële tegenslagen. Daarnaast is het belangrijk om met beide benen op de grond te blijven staan en daadwerkelijk ook haalbare doelen te stellen. Het kan namelijk ook voorkomen dat de verwachtingen – positief of negatief – tussendoor bijgesteld moeten worden. Zorg ook dat je duidelijk voor ogen hebt wat allemaal georganiseerd moet worden en wat nog gedaan moet worden. In het begin zal de nadruk voornamelijk liggen bij het uitbreiden van je netwerk. Vergeet niet de administratie bij te houden.

Houd ook rekening met overige zaken zoals je privé leven, de Belastingdienst en huisvesting, maar ook zaken als te weinig klanten en tegenvallende verkoopcijfers. Het is daarnaast ook belangrijk om te kijken naar een advocaat voor ondernemers die zich focust op de juridische kant van de onderneming. Het kan altijd voorkomen dat je te maken krijgt met wanbetalers, onduidelijke contracten en andere juridische zaken. Het is daarom van groot belang om advocaten met kennis in te kunnen schakelen.

Al met al zijn er een hoop onderdelen waarmee een startende ondernemer rekening mee dient te houden. Toch is het goed om als ondernemer er volledig voor te gaan om er een bloeiende en groeiende onderneming van te maken. In ieder geval helpen bovenstaande tips mee om dit doel te bereiken. Veel succes met uw onderneming!

(107)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)