Wat betekenen de symbolen op zilveren armbanden?

Zilveren armband

Zilveren armbanden zijn hot. Elke jonge meid draagt tegenwoordig een zilveren armband en het liefste nog meerdere tegelijk. Vooral de millennials generatie wil geen plastic fantastic prullaria meer kopen maar zijn bewust bezig met het milieu en de planeet. Daarnaast houdt deze generatie van authenticiteit en hetzelfde dragen als een klasgenoot zit er niet meer in. Kwaliteit en duurzaamheid zijn belangrijke waarden voor deze generatie. Maar zeker ook hoe je je eigen unieke persoonlijkheid kan vertalen in kleding en sieraden. De huidige markt springt hier goed op in en zorgt voor een overvloed aan authentieke sieraden met elk hun eigen betekenis. Altijd al eens willen weten welke symbolen het vaakst voorkomen op zilveren armbanden en wat de betekenis hiervan is? Lees dan vooral even verder.

Yin Yang

Dit symbool staat voor twee zijden die allebei tegenpolen van elkaar zijn. Tegelijkertijd vullen beide zijden elkaar mooi aan en houden ze elkaar in evenwicht. Yin is de donkere zijde en staat voor de nacht, schaduw, vrouw en het Noorden. Yang staat voor de lichtere zijde en vertegenwoordigt de hemel, het licht, de dag, het Zuiden en de man.

Levensboom

De levensboom wordt regelmatig verwerkt in sieraden en staat voor groei en onsterfelijkheid. Daarnaast worden de wortels van de boom geassocieerd met de ontwikkeling van lichaam en geest en de onderwereld. De stam van de levensboom vertegenwoordigt de aarde en de takken de hemel. De levensboom wordt in het Mexicaans ook wel ‘Arbol de la Vida’ genoemd en staat volgens de Mexicaanse traditie voor hoop en voorspoed. Vooral op het moment dat mensen gaan trouwen worden sieraden met de levensboom cadeau gegeven.

Franse lelie

De Franse lelie wordt ook wel fleur de lis genoemd en werd vroeger heel vaak gebruikt op wapenschilden en sieraden. De lelie wordt ook wel in verband gebracht met de maagd Maria en staat voor zuiverheid en maagdelijkheid.

Boeddha

Boeddha’s zijn overal te vinden en ook op zilveren sieraden zijn de populair. Er zijn verschillende boeddha’s op de markt. Zo heb je de Thaise Boeddha, de Indische Boeddha en de dunne boeddha met elk hun eigen betekenis. Nu lichten we alleen de Thaise Boeddha toe omdat deze het vaakst afgebeeld wordt. De Thaise Boeddha is te herkennen aan zijn slanke postuur en hij zit in de kleermakerszit. Zijn gelaat is kenmerkend want hij heeft flinke oorlellen en vaak een bolvormige knot op zijn hoofd. Deze boeddha staat voor wijsheid en spiritualiteit.

(23)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!