Schoenen maken de man

Sneakers

In het snel veranderende modebeeld van tegenwoordig is er maar een onderdeel van je outfit dat daadwerkelijk laat zien wat voor vlees je met iemand in de kuip hebt: schoenen. Stappers kunnen een outfit maken of breken. Schoeisel is er ook in zoveel soorten en maten dat de mogelijkheden eindeloos zijn. In dit artikel gaan we iets dieper in op herenschoenen. Lees snel verder!

Verschillende soorten

Stappers komen er in vele soorten en maten en dat geldt dus ook voor herenschoenen. Voor we dieper ingaan op welke merken je absoluut moet hebben, maken we onderscheid in de verschillende types:

  • gespschoenen, voor een feestelijke gelegenheid
  • veterschoenen, die je casual naar kantoor kan dragen
  • sneakers, voor als je in een sportieve bui bent
  • instappers, als het kwik wat stijgt

Dat zijn slechts enkele van de stappers waar je uit kan kiezen.

De must haves

In de garderobe van elke heer of jongeman mogen een aantal standaard herenstappers niet ontbreken. Zorg er in ieder geval voor dat je stappers hebt die je met een gerust hart onder een pak kunt dragen. De tijd dat all stars onder een pak als hip en lekker gek werd gezien ligt (gelukkig) alweer een tijd achter ons. Zorg daarom in ieder geval voor mooie herenstappers in cognac kleur en in het zwart. Zo sla je op een gala of op een andere officiƫle gelegenheid in ieder geval geen modderfiguur.


Stappers met een hakje


De stappers die we in de alinea hierboven besproken hebben, hebben in negen van de tien gevallen natuurlijk een hakje. Maar stappers met een hakje verdienen in een aparte alinea gewoon even je aandacht. Herenstappers met een hakje trekken niet alleen de aandacht als je over een stenen vloer je entree maakt, maar ze hebben nog veel meer voordelen. Zo is het een stuk beter voor je postuur, je houding en zal je jezelf verbazen hoe makkelijk je vele kilometers kan afleggen op deze herenstappers.


De sneakers of casual herenstappers

Het schoeisel dat we zojuist besproken hebben gebruik je voornamelijk in het formele deel van de week. Tijdens kantooruren en officiƫle uitjes. Als het tijd is voor ontspanning hoort daar ook weer hele andere voetbekleding bij natuurlijk. De sneakers. Bij sneakers geldt: Doe vooral wat je zelf wilt. Loop je graag op spierwitte sneakers met blauwe veters? Of geeft juist een wat vaker gedragen sneaker net even dat plusje aan je outfit? Dat is helemaal aan jou. Het belangrijkste is vooral dat ze lekker zitten en lekker lopen.


Tot slot

Nu je weet wat er voor soort schoeisel er voor heren is, kan je wat beter een keus maken. Maar het allerbelangrijkste blijft dat je jezelf goed voelt in de sneakers, boots, of gesps die je uiteindelijk aantrekt. Succes met het maken van je keuze!

(13)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!