Wat te doen met oude T-shirts

T-shirts

Iedereen heeft wel wat oude T-shirts in de kast liggen. Dat oude T-shirt dat je al jaren niet meer aan hebt gehad omdat het een beetje stinkt of oude sportshirts waar je het zweet niet meer uit krijgt. Toch is het zonde om deze shirts weg te gooien. Vind jij het ook zonde om oude T-shirts weg te gooien? Dan kun je de T-shirts altijd nog hergebruiken met een andere functionaliteit. Hieronder een aantal leuke ideeën om jouw oude T-shirts te hergebruiken.

Een T-shirt tas

Je kunt vrij gemakkelijk een tas maken van een T-shirt. Dit is super handig en heel erg leuk. Zo heb je in no time een geheel eigen gemaakte boodschappentas. Je kunt het T-shirt zelf wat customizen door met een stift in de weer te gaan of door leuke stofjes op het T-shirt te naaien. Je maakt een T-shirt tas door eerst de mouwen van het T-shirt te knippen. Vervolgens knip je de kraag wat groter. Dit kan perfect rond of wat meer ovaal worden gedaan. Maar net wat je zelf mooier vind. Tot slot bepaal je hoe diep je de tas wilt hebben en rafel je de onderkant van het T-shirt. Deze rafels knoop je vervolgens aan elkaar en je hebt een draagtas.

Een T-shirt sjaal

Ook kun je het T-shirt hergebruiken, bijvoorbeeld door er een sjaal van te maken. Dit is vrij gemakkelijk en voorkomt het weggooien van mooie stoffen die nog prima te gebruiken zijn. Je kunt een sjaal maken door 8 vierkanten uit te knippen van 11”. Hierbij kun je zelf bepalen welke verschillende kleuren en stoffen je gebruikt. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Handig zijn basic T-shirts die een effen kleur zijn. Zo kun je heel gemakkelijk een mooi kleurenpatroon maken. Wanneer je de 8 vierkanten hebt gekozen en uitgeknipt leg je vier vierkanten in twee rijen. Denk hierbij goed na over welke volgorde je wilt en naai alle kanten aan elkaar. Vervolgens sla je de sjaal dubbel en naai je de boven en onderkant aan elkaar. Let hierbij goed op dat je de juiste kant aan de buitenkant zit. Deze zijden naai je ook aan elkaar vast en je hebt een prachtige nieuwe sjaal die je ook nog eens zelf hebt gemaakt.

Hemd maken

Wanneer de zomer aanbreekt en je hebt nieuwe hemden nodig, kun je ook van je oude T-shirts mooie diepe hemden maken. In principe heb je niet eens naald en draad nodig om een hemd te maken van je T-shirt. Met een beetje handig knipwerk kom je al een heel eind. Door de mouwen diep af te knippen maak je een mooi cut-out hemd.

Kortom, gooi je T-shirts niet zomaar weg. Denk eerst goed na of je het T-shirt nog kunt hergebruiken voor een andere functie.

(83)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)