Altijd al coach willen worden?

coaching

Veel mensen hebben al precies in gedachten wat ze willen worden. Maar als je hoort over de coach opleiding, heb je dan enig idee wat je daarmee kunt worden? Het is interessant om er meer over te weten te komen. Je kunt hiermee namelijk coach of counsellor worden. Maar welke talenten heb je dan nodig en welke beheers je al? Je kunt anderen begeleiden in een proces en je leert hier wat je daarvoor nodig hebt. Meer uitleg is altijd fijn dus lees snel verder zodat je weet wat voor coach je bent en wat de opleiding kan betekenen voor jou.

Wat voor coach ben jij?

Voordat je anderen kunt helpen, is het ook belangrijk dat je weet wie je zelf bent en hoe je dan anderen kunt helpen. Je hebt bepaalde vaardigheden en kennis nodig om anderen te kunnen begeleiden. Door een coach opleiding te volgen kun jij er meer over ontdekken, over jezelf maar ook over hoe je anderen kunt helpen. Eigenlijk heb je bij de opleiding drie pijlers en dat zijn de theorie, de praktijk en de persoonlijke ontwikkeling. Bij theorie gaat het over de literatuur die je gaat gebruiken en bij de praktijk over ervaring die je dan op gaat doen. Maar met name je persoonlijke ontwikkeling is belangrijk, daarbij gaat het namelijk om wie ben jij, wat zijn je ervaringen, welke methoden passen er bij je en zo ontdek je jezelf.

Coachen is dankbaar werk

Als je aan het werk bent als coach, dan mag het wel gezegd worden dat het dankbaar werk is. Je gaat andere mensen namelijk helpen en dat kan op ieder gebied zijn. Maar om dat te kunnen is het wel van groot belang dat je jezelf door en door kent en ook weet waar je kwaliteiten liggen. Deze heb je namelijk nodig om anderen te helpen. Het is dan ook echt een leerproces, zowel de opleiding als het traject wat je daarna in gaat in de praktijk. Als je zelf daarvoor open staat, dan zou de opleiding wel eens wat voor jou kunnen zijn en zeker als je graag mensen helpt. Je gaat dan samen een proces in en kijken waar het gaat stoppen. Een mooi moment om na te gaan wat er bij je past en dan de nodige stappen te zetten om je aan te melden en een mooie toekomst tegenmoet te gaan.

(69)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!