Beter leren presenteren en communiceren

leren presenteren

In de wetenschap is de menselijke geest nog steeds een gesloten boek. Zelfs al is de technologie op veel gebieden al zeer geavanceerd, nog steeds begrijpen wij mensen niet veel van welke processen in de hersenen ervoor verantwoordelijk zijn dat het bewustzijn van de mens zo anders dan die van dieren. De processen in een persoon zijn vaak erg complex en in de meeste gevallen zijn de problemen waar mensen in het dagelijks leven mee te maken hebben zeer complex en niet eenvoudig zo op te lossen. Bepaalde zaken, zoals sterke verlegenheid en een onzekere houding, zijn geenszins te wijten aan karaktertrekken, zoals lang werd aangenomen, maar werden vaak veroorzaakt door bepaalde gebeurtenissen in het verleden.

Neuro linguïstisch programmeren

Natuurlijk zijn er ook mensen die van nature zijn geboren om leiders te zijn en anderen te begeleiden, maar er zijn ook mensen die niet eens met vreemden durven te praten, of het nu is om nieuwe mensen te ontmoeten of als voor het bedrijf een presentatie moet worden gehouden. Er is nu een heel scala aan verschillende therapieën en methoden die innerlijke blokkades en barrières kunnen wegnemen, en vooral in het bedrijfsleven wordt er steeds meer gezocht naar psychologische oplossingen voor de problemen in het hoofd van werknemers, aangezien de psychologische druk hier bijzonder hoog is. Een van de methoden is neuro linguïstisch programmeren, dat zich kenmerkt door het gebruik van verschillende taalpatronen en communicatieve methoden. Neuro linguïstisch programmeren heeft als doel de betreffende patiënt via bepaalde communicatieve elementen te overtuigen de problemen te verwerken en zo een beslissende impuls te geven om de problemen zelfstandig op te lossen. De patiënten hopen immers dat een succesvolle therapie hen uiteindelijk volledig van hun angsten zal bevrijden en niet aan de therapie zal binden.

Beter leren presenteren en onderhandelen

Zeker voor mensen die bijvoorbeeld bang zijn om in het openbaar te spreken kan een cursus leren presenteren uitkomst bieden. Een cursus leren presenteren is interessant en nuttig voor meerdere functies. Daar profiteert sales van, net als diegenen in het bedrijf die veel moeten onderhandelen. Ook alle medewerkers die betrokken zijn bij contractonderhandelingen in verschillende vormen, kunnen via een onderhandelingsseminar betere resultaten behalen. Het succes van bedrijven wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van de producten en diensten en het voeren van onderhandelingen door de directie en de verkoopresultaten. Voortdurende training van belangrijke medewerkers draagt bij aan het algehele resultaat. Vooruitziende bestuurders besteden dan ook bijzondere aandacht aan het leren presenteren en onderhandelen door het personeel.

(45)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)