Een vliegende start in het studiejaar door het volgen van bijles

UwVereffenaar website afbeelding medewerker

Ondanks dat het ietwat onzekere maanden zijn geweest, is het wel zeker dat de studieboeken weer tevoorschijn moeten komen. Misschien heb je bij de afsluiting van het vorige studiejaar wel wat vertraging opgelopen of wil je graag met de volle 100% er weer tegenaan dit jaar. Bijles scheikunde of Bijles Nederlands, wat de keuze ook is, met een bijles ben je verzekerd (en zelfverzekerd) van persoonlijke aandacht waardoor je weer beter kunt presteren. Maar waarom zou je nu kiezen voor bijles?

Wat is bijles?

Eerst is het even belangrijk om toe te lichten wat je bij een bijles kunt verwachten. Er zijn namelijk vier effectieve studievaardigheden waarmee een goede bijles kan worden gegeven. Dit zijn onder andere: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Geen zorgen, je start vaak op ieders eigen kennisniveau en vanuit daar ga je je verder ontwikkelen. Door een bijles te volgen kun je eenvoudig al je opgelopen achterstanden wegwerken waardoor je met een vliegende start de rest van het studiejaar kunt voltooien. Je werkt vaak met een vaste, ervaren begeleider die kennis heeft van het vak waardoor je je goed kunt concentreren en uitleg kunt krijgen bij de problemen die langskomen.

Verschillende vakken

Moeite met een bepaald schoolvak of meerdere schoolvakken? Geen probleem! Te lage cijfers zijn vaak niet prettig, maar gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je zelfvertrouwen weer terug te winnen. Zo kun je bijles volgen voor bijvoorbeeld diverse talen vakken zoals Nederlands, Duits & Engels maar je kunt ook diverse lessen zoals Natuurkunde en Scheikunde volgen. Hierbij leer je om goed en zelfstandig diverse formules te leren begrijpen en uiteindelijk toe te passen. Het leren voor toetsen en examens is vaak best lastig, maar door tijdig te kiezen voor een bijles weet je zeker dat je met vertrouwen de toetsen af kunt leggen. Heb je moeite met meerdere vakken? Dan kun je er ook voor kiezen om een aantal vakken tegelijk te volgen. Zo kun je bijvoorbeeld Nederlands volgen om je talenknobbel te verbreden en Economie om bij te blijven met al die lastige cijfertjes.

Voordelen aan bijles

Een aantal praktische voordelen zijn ondertussen wel al genoemd, maar laten we dit nog even iets duidelijker maken. Het grote voordeel aan een bijles is dat er een persoonlijk ontwikkelplan op maat wordt gemaakt. Je krijgt zo niet alleen een duidelijke uitleg over de lesstof, maar je krijgt ook een vaste en ervaren begeleider. Samen met je begeleider zorg je ervoor dat je de achterstanden weggewerkt waardoor je hogere cijfers kunt halen voor de vakken waarvoor je de bijles volgt. Kortom: een ietwat grotere investering, maar het zelfvertrouwen wat je ervoor terugkrijgt, is uiteraard meer waard. Succes!

(75)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!