Vacatures in voortgezet onderwijs

Nederland kampt de afgelopen jaren met een lerarentekort in het voortgezet onderwijs. Het gevolg hiervan is dat het steeds lastiger wordt om vacatures voor het voortgezet onderwijs in te vullen. Tot nu toe is NIVVO er gelukkig altijd in geslaagd om de juiste leraren bij de juiste scholen te kunnen plaatsen. Zij willen het beste voor hun scholen en leerlingen.

Wat is de werkwijze?

Allereerst moet je je inschrijven voor één van de vacatures die zij aanbieden voor het voortgezet onderwijs. Daarbij is het heel belangrijk om je motivatie goed te beargumenteren. NIVVO zoekt alleen ambitieuze en gemotiveerde leraren en leraressen. Een goed CV is ook van belang. Ook hier baseren zij en de aangesloten scholen hun eerste indruk op. Zorg er daarom voor dat je CV helder en overzichtelijk is. Leg hierbij vooral de focus op de kennis en ervaring die je hebt in het onderwijs.

Op intakegesprek komen

Wanneer je CV en motivatie aanspreekt en aansluit bij de functie eisen wordt je uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens dit zogeheten selectiegesprek zal duidelijk worden of je geschikt bent voor de functie. Het selectiegesprek zal worden afgenomen door een ervaren adviseur. Er kan van je gevraagd worden om een spreekbeurt te maken. Dit doen ze omdat ze exact willen weten wat jouw kwaliteiten zijn als docent(e). Als je aan alles blijkt te voldoen volgt het echte sollicitatiegesprek op de school.

Het sollicitatiegesprek op school

Tijdens het introductiegesprek op de school zal NIVVO bij het gesprek zitten. Dit doen ze omdat scholen erg kritisch zijn wat betreft tijdelijke docenten. Dit is ook wel terecht, omdat je natuurlijk meteen volop aan de slag moet. Je bent nooit de enige die op gesprek komt. Een school wil vanzelfsprekend de beste match vinden. Als je wordt afgewezen is dat niet erg. Dan gaat NIVVO gewoon samen met jou verder met de zoektocht naar een andere school. Indien je wordt aangenomen helpt NIVVO bij het opstellen van een contract met jou en de school.

(44)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)