Een bokswedstrijd wordt gewonnen met goede spullen

Rode bokshandschoenen

Een bokswedstrijd is een enorme inspanning, waarbij twee tegenstanders elkaar te lijf gaan. Er wordt met grote kracht op elkaar geslagen. Het is dan ook van groot belang om goede spullen te hebben. Hierbij valt te denken aan een goed bitje op de tanden te beschermen. Boksschoenen om goede grip te hebben en niet weg te glijden. Zelfs al is de vloer spekglad geworden door al het zweet dat van de boksers afkomt. Maar ook erg belangrijk de handschoenen. De bokshandschoenen van een bokser zijn misschien wel het belangrijkste.

Waar moet je op letten?

Bokshandschoenen Dames kunnen gemaakt zijn van kunststof en leer. Maar er zijn ook combinaties. Het voordeel van leer is dat het beter ademt en prettiger aanvoelt. Tevens blijft de zweetlucht minder sterk hangen dan bij kunststoffen varianten. Kunststof is daarentegen wel een stuk goedkoper en is dus een goed alternatief om aan te schaffen als je beginnend bokser bent.

Zorg voor een matchende outfit

Zorg ervoor dat je verschillende kledingstukken enigszins bij elkaar passen. Niks is zo gênant als een boksoutfit, die alle kleuren heeft van de regenboog. Het is niet erg om een klein beetje te variëren met kleuren. Echter, een volledig kleurenpallet is sterk af te raden. Het doet overkomen alsof je voorbereiding niet goed was. Daarbij straalt het van een bokser af als ie zich niet volledig comfortabel voelt in zijn outfit.

Zoals net al werd gezegd is het ook belangrijk goed schoenen te hebben. Naast het uit delen van een goede rechtse moet een bokser wel blijven staan. Voor de stabiliteit is het zaak goede schoenen aan te schaffen. Het liefst die speciaal voor het boksen zijn ontworpen. Veel jongens en meisjes gaan tegenwoordig ook de ring en met schoeisel dat helemaal niet bedoeld is voor het boksen, maar lijken meer op gewone sneakers of hardloopschoenen. Dit wil je eigenlijk niet. Deze schoenen zijn namelijk ontworpen met ander doel. Hardloopschoenen vangen een klap op van het lichaam en sneakers moeten comfortabel zijn om dagelijkse stukjes te lopen. Boksschoenen moeten de kracht van een klap kunnen ondersteunen, terwijl het lichaam van een bokser heftig draait.

We hopen dat het nu duidelijk is geworden wat belang is van goede spullen. Goede schoenen en goede bokshandschoenen kopen zijn hierbij het belangrijkste. Daarbij is het mooi als je outfit enigszins is afgestemd op elkaar. Veel succes in de boksring alvast!

(30)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)