Eredivisie speelronde 17: een terugblik

De 17e speelronde van de Eredivisie zit er alweer op en dat betekent dat spelers en trainers rust kunnen pakken en kunnen genieten van de winterstop. Voor ons als voetballiefhebber is het wat minder natuurlijk, maar wel kunnen we blijven genieten van Engels voetbal. Want daar in Engeland wordt er wel gewoon vrolijk doorgespeeld! Of het nou goed of slecht weer is, feestdag of niet, het shirt zal altijd met trotst worden gedragen. De winterstop is in ieder geval een goed moment voor de Eredivisie clubs om het afgelopen half jaar te evalueren en vaststellen hoe het beter moet in het tweede seizoenshelft. We zullen in dit artikel speelronde 17, de laatste wedstrijden voor de winterstop, nader analyseren.

media_xll_3473939

Vitesse – FC Twente

Deze wedstrijd werd als enige wedstrijd gespeeld op de vrijdag. FC Twente lijk het helemaal kwijt te zijn en de huidige toestand van de club lijkt ook invloed te hebben op de spelers. Er werd uit in Arnhem verloren met grote cijfers, het werd maar liefst 5-1. Hiermee eindigt FC Twente op een 17e plek in de Eredivisie en is degradatie zomaar mogelijk. Ook incasseerde FC Twente de één op na meeste tegengoals van de gehele competitie. Alleen SC Cambuur deed het slechter. Vitesse doet het daarintegen zeer degelijk en staan momenteel op een mooie vijfde plek. Wie weet wat er meer mogelijk is.

Ajax – De Graafschap

Een ontmoeting die eerder heeft plaatsgevonden tijdens de KNVB Beker. Ondanks dat het toen 2-0 werd voor Ajax, zijn ze geen moment in gevaar gekomen. Ditmaal werd het 2-1 voor Ajax, maar het was een moeizame wedstrijd. Ondanks dat de Graafschap goed weerstand bood, kwamen ze simpelweg kwaliteit te kort. Ajax mag zich de terechte winterkampioen noemen met drie punten voorsprong op PSV Eindhoven. Met De Graafschap gaat het helaas een stuk minder, ze staan laatste in de Eredivisie en moeten vrezen voor degradatie.

PSV – PEC

PSV kreeg te maken met een knotsgekke wedstrijd op de laatste speeldag, er werd gewonnen met 3-2. Na een snelle voorsprong dankzij twee goals van Gaston Pereiro, werd het niet veel later alweer 2-2. PSV wist uiteindelijk in de 75e minuut de winnende goal te maken door een goal van Luuk de Jong en een assist van de teruggekeerde Maxime Lestienne. Na de wedstrijd ging het echter niet zo lekker met Lestienne en Jeroen Zoet. Na een avondje uit te zijn geweest in Zwolle, zijn beide spelers aangehouden door de politie. Inmiddels zijn beide mannen weer op vrije voeten.

(69)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)