Sloep of zeilboot?

nieuwe zeilen

Gezellig een dagje op het water doorbrengen met familie of vrienden, wie geniet daar nou niet van? Watersport in Nederland is behoorlijk populair, niet in de laatste plaat omdat we in Nederland veel water hebben waar we kunnen genieten van watersport. Jong en oud, iedereen kan genieten op het water van zijn of haar favoriete sport. De een houd van vissen, de ander van waterskiën of jetskiën. Op het water is er eigenlijk altijd wel iets leuks te beleven.
De meest boten die je tegenwoordig op het water ziet zijn toch wel de sloep en de zeilboot. Allebei de vaartuigen hebben zo hun voordelen en nadelen die we hieronder zullen bespreken.

Voordeel sloep

Het grote voordeel van een sloep is dat je heerlijk kunt relaxen omdat de motor eigenlijk het werk voor je doet. Het is een kwestie van de motor starten, wegvaren en sturen maar. Het nadeel is wel dat het niet echthard gaat met een sloep maar tegenwoordig zijn de zogenaamde tendersloepen erg in trek. Een tendersloep is eigenlijk een sloep die snel kan varen. Boven water ziet een en ander er

Nadeel sloep

Het nadeel van een sloep is dat je niet bepaald sportief bezig bent. Het voordeel van het relaxen is tegelijkertijd een nadeel in die zin. Na verloop van tijd kan sloepvaren een tamelijk saaie bezigheid worden, zeker als je telkens weer hetzelfde rondje vaart in de buurt. Een trailer kan uitkomst bieden want dan kun je overal naar toe rijden om aldaar de sloep te water te laten om te gaan varen.
Daarnaast heeft de motor brandstof en onderhoud nodig om de zoveel tijd wat best in de papieren kan lopen naast de kosten van de zomerstalling en winterstalling.

Nadeel zeilboot

Het nadeel van een zeilboot is dat deze niet erg geschikt om even rustig een dagje met een groep te gaan varen. Zeilen is een actieve bezigheid en het kan er bovendien behoorlijk ruig aan toe gaan als er harde wind staat. Dan kun je niet met kleine kinderen rustig het water op gaan. Daarnaast heb je ook te maken met slijtage aan de zeilen. Dus om de zoveel tijd moet je nieuwe zeilen laten maken voor de boot en ook dat kan best kostbaar zijn.

Voordeel zeilboot

Het voordeel van een zeilboot is dat je geen zware motor nodig hebt en dus weinig brandstof verbruikt. Een ander groot voordeel is dat je lekker sportief bezig bent op het water, zeilen is echt een sport en kan veel voldoening geven.

(49)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)